r
Nosalty Logó

Kornspitz Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Kornspitz Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kovász

Tészta

Szóráshoz

Összesen 277 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kovász

Tészta

Szóráshoz

Összesen 3307 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kovász

Tészta

Szóráshoz

Összesen 285 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 277 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9099.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1016 mg
  • Foszfor
    2741 mg
  • Nátrium
    4302 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    565.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1407 micro
Összesen 3307 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Kovász

  1. Előző este kelesztőtálban a hozzávalókat összekeverjük, lefedjük, és hagyjuk érni 12 órát.

Tészta

  1. A bulgurt, a pelyheket és a tönkölybúza szemeket kávédarálóban jó durvára daráljuk.
  2. Minden hozzávalót a kovász tetejére mérünk, és összedagasztjuk vele. Mikor kezd összeállni, csak akkor adjuk hozzá az olajat. Cipót formálunk belőle, és a kelesztőtálban hagyjuk egy órára.
  3. A duplájára megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, finoman átgyúrjuk, 14 részre osztjuk (vagy tetszés szerint többre- az eredeti kornspitz súlya 62-80 g között van).
  4. A kis cipókat az ujjainkkal nagyjából háromszög alakúra nyomkodjuk szét, majd a széles részénél kezdve szorosan feltekerjük.

Szóráshoz

  1. A magokat egy sütőpapíron összekeverjük.
  2. A kiflit lespricceljük vízzel, és belehempergetjük a magkeverékbe, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  3. 15-20 percig újra kelesztjük (míg a sütő előmelegedik 200 fokra, vagy hőlégkeverésen 180 fok), és 20 perc alatt középen megsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6543
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kornspitz Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Sokféle kenyeret, péksüteményt kipróbáltam már, de ezt még nem, pedig nagyon szeretjük a teljes kiőrlésű pékárut. Két nap alatt most sütöttem meg ezt az adagot másodszorra, annyira ízlett mindenkinek, hogy pillanatok alatt elfogyott. Kicsit macerásabb, mint egy kiflit összedobni, de igazán megéri a fáradtságot. Az átlagnál nagyobb kifliket készítettem, 100 g-osakat, így ebből a mennyiségből 14 kiflim lett.

Címlapról ajánljuk

További cikkek