r
Nosalty Logó

Korhely pontyhalászlé

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Korhely pontyhalászlé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 736 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2938 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 82 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    1556 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    979 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 736 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    182.1 g

Zsír

  • Összesen
    218.1 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5274.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    3438 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    2484.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    6226 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    402 micro
  • β-karotin
    3915 micro
  • β-crypt
    509 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2464 micro
Összesen 2938 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    216 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 82 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apró csíkokra vágott füstölt szalonnát egy nagyobb edényben lepirítjuk, hogy a belőle kisülő zsírt tudjuk használni a továbbiakban.
  2. A pirított szalonnára jöhet az apró kockára vágott hagyma, amire rakjuk rá a halaprólékot, és keverjük össze.
  3. Erre jöhet az apróra vágott fokhagyma, a kockára vágott paradicsom és a paprikák.
  4. Sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően, majd szórjuk meg fűszerpaprikával az egészet, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje rendesen.
  5. Forraljuk fel, majd vegyük a tűzet alacsonyra, és így 2 órán át főzzük.
  6. Utána egy tésztaszűrő segítségével szűrjük le a levest, majd a sűrűjét kissé passzírozzuk át.
  7. Öntsük vissza a leszűrt levet az edénybe, és facsarjunk rá egy citrom levét, majd helyezzük a halszeleteket is a levesbe, és főzzük még 10 percig az egészet, míg a halak megfőnek.
  8. Közben a tejfölt keverjük ki liszttel, és adjunk hozzá a halászlé levéből is, majd lassan csorgassuk bele a levesbe, és keverjük jól el.
  9. Tálalásnál helyezzünk ki citromgerezdeket és tejfölt is, ha valaki még szeretne rakni a halászlevébe.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8734
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A halászlének van egy sokadik alternatívája, amiben nem a tészta vagy a passzírozás a lényeg, hanem, hogy citrommal és tejföllel, korhely módra készítjük el. A bajai és szegedi verziók mellett ez is tökéletesen megfér, sőt igazából mindenképp érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek