r
Nosalty Logó

Borsóleves csirkeszárnnyal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dávid
Borsóleves csirkeszárnnyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 342 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 2043 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 57 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1259 micro
  • β-karotin
    3634 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    2009 micro
Összesen 342 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4991.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    2447 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2740.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2237 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    344 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    963 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    7552 micro
  • β-karotin
    21802 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1314 micro
  • Lut-zea
    12052 micro
Összesen 2043 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    215 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    37 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 57 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A csirkeszárnyakat megmossuk, és a két végét egymásba fonjuk. Így sokkal gusztusosabb és kevesebb helyet foglal az edényben.
  2. A szárnyakat lábosba tesszük, és felöntjük 1-1,5 liter hideg vízzel, majd közepes lángon melegíteni kezdjük.
  3. Közben megpucoljuk a zöldségeket (a vöröshagyma, a koktélparadicsom és a borsó kivételével), és egyforma méretűre feldaraboljuk az összeset.
  4. Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a babérlevelet és az egész borsot, valamint a zöldségeket. Addig pirítjuk, amíg el nem kezdjük érezni az illatát.
  5. Ha a csirkeszárny főzővize felforrt, akkor leszedjük a tetejéről a habot, és hozzáadjuk a pirított zöldségeket, a paradicsomot és az egészben hagyott vöröshagymát. Sózzuk, hozzáadjuk a szardellapasztát, és lassú tűzön melegíteni kezdjük. Fontos, hogy ne forraljuk, mert akkor nem lesz szép áttetsző a leves.
  6. Addig főzzük, amíg a zöldségek fogkemények nem lesznek, ne főzzük szét!
  7. Hozzáadjuk a zöldborsót, és további 10 percig főzzük, hogy megpuhuljon.
  8. Egy utolsó ellenőrző kóstolás, és ha szükséges, sózzuk, illetve ha nem lett volna elég édes a zöldborsó, akkor kevés cukrot is adunk hozzá.
  9. A tányérba szedett levest, friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

A csipetkéhez

  1. A tojást a sóval felverjük, és fokozatosan annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható állagú tésztát kapjunk.
  2. Lisztezett kézzel elkezdjük csipkedni, két ujjal kissé megformázzuk, majd lisztezett tálcára vagy vágódeszkára rakjuk. A csipetkéket érdemes néha átforgatni a lisztben, hogy ne ragadjanak össze.
  3. Az elkészült levesbe dobjuk a csipetkéket, és addig főzzük, amíg fel nem jön a tetejére.
  • Receptkönyvben: 648
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 109
  • Össznézettség: 108326
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hiába van fent rengeteg borsóleves, az, amit én szeretek eddig, hiányzott!

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek