r
Nosalty Logó

Kelbimbóleves 3. - szalonnával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kelbimbóleves 3. - szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1731 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 434 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    167.4 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1811.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1038 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3584 micro
Összesen 1731 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolozsvári szalonnát kicsikre kockázzuk, és zsírjára sütjük. Sokat kevergetjük, oda ne égjen.
  2. Mikor a szalonnánk már szépen kiengette a zsírját, akkor a kelbimbót (ha leszedtük róla a felső 2-3 levelét) megmossuk, és negyedekbe vágjuk, és rádobjuk a szalonnára. Ha nem volt elég zsírja a szalonnának, akkor teszünk rá egy kis vajat. Kevegetjük, így pároljuk addig, amíg a kelbimbó kicsit megpuhul. (Amikor már vizes színe van, akkor a jó. Ez nekem kb. 3 percig tart.)
  3. Ha megpárolódott a kelbimbó, akkor felöntjük vízzel (kb 1,5-2 l). Sózzuk, rászórjuk a szerecsendiót, és főzzük. Ha felforrt, takarékra vesszük alatta a gázt.
  4. Míg fő a levesünk, a rántást a forró levesből merve, simára keverjük. Ha sima, akkor összekeverjük a tejföllel (addigra már úgy sem forró az elkevert rántás, így nem kapja össze a tejfölt).
  5. Ha a kelbimbó megpuhult, akkor merünk a forró levesből fokozatosan a tejfölös rántásra, és mikor már az jó meleg lesz ezáltal, akkor lassan beleöntjük a levesbe, és gyorsan megkavarjuk. Megvárjuk, míg megint felforr a leves, és utána kész.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5231
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 07.

Ajánló

JAVASLAT: A kelbimbó mellé még lehet tenni egy kis kelkáposztát is. Nem mindig szoktam, csak ha van egy kicsi otthon, akkor teszek bele kb. egy maroknyit nagyobb szeletekre vágva. A kelkáposztát is akkor kell beletenni, mikor a kelbimbót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon ízletes leves. A férjem nem kedveli a kelbimbót, de ezt a levest szívesen megeszi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!