r
Nosalty Logó

Karamellpuding Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Karamellpuding Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pudinghoz

Karamell

Összesen 203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pudinghoz

Karamell

Összesen 1216 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pudinghoz

Karamell

Összesen 134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1681.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 1216 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Pudinghoz

Karamell

Elkészítés

Pudinghoz

  1. Feltesszük főzni a tejet a cukorral, a kikapart vanília rúd magjaival és a héjával együtt. Alacsony lángon kb. 6-8 percig forraljuk, hogy jól átvegye a vanília ízét. Ezután kicsit hűlni hagyjuk, majd átszűrjük a tejet.
  2. Közben felverjük a tojásokat, majd a vaníliás cukorral együtt a már kissé lehűlt tejhez adjuk, folyamatos keverés mellett.
  3. A formákat egy tepsibe állítjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Végül belekanalazzuk a tojásos tejet.
  4. Ezután 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük gőzölni kb. 25-30 percre. A sütőből kivéve kiemeljük a vízből és hűlni hagyjuk, majd tálalásig hidegre tesszük.
  5. Tálalásnál egy pár másodpercre forró vízbe állítjuk, majd tányérra borítjuk. Ebből a mennyiségből 6 adag lesz.
  6. Tipp: a formában lévő karamellnek teljesen meg kell kötnie ahhoz, hogy a meleg tej ne oldja fel. A tej se lehet túl forró, mivel feloldódna a karamell.

Karamell

  1. A cukrot a vízzel együtt kevergetve világosra karamellizáljuk, majd elosztjuk a hideg vízzel kiöblített formákba, és dermedni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2286
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellpuding Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Gyorsan elkészülő, könnyed, légies, finom desszert. Forrás: Magyar Konyha édességek könyve, ez az egyik kedvenc sütis könyvem.

Hozzávalók

Pudinghoz

Karamell

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!