r
Nosalty Logó

Káposztás pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Káposztás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 621 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3726 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 621 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    183 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7871.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    986 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1022 mg
  • Foszfor
    2910 mg
  • Nátrium
    2768 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.6 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

VÍZ

  • Összesen
    1419 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    447 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    990 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1006 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1528 micro
Összesen 3726 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fejes káposztát lereszeljük, és besózzuk. Legalább 20 percet hagyjuk a sóban állni.
  2. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd beletesszük a kicsavart káposztát. Folyamatosan kevergetve megpirítjuk, mintha káposztás tésztához, vagy réteshez készítenénk. A tűzről levéve a borssal ízesítjük és hagyjuk kihűlni.
  3. Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
  4. A kétféle lisztet és a búzakorpát összekeverjük, sózzuk és elkeverjük benne az olívaolajat.
  5. A liszt közepébe mélyedést készítünk a kezünkkel és ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, a tejfölt és a pirított káposztát.
  6. Rugalmas tésztává gyúrjuk, és alaposan kidolgozzuk. Belisztezzük és kb. 1 órán át kelesztjük.
  7. Ezt követően kb. 1 cm vastagságúra sodorjuk, és egy kés hegyével berácsozzuk a tetejét. Kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és enyhén kiolajozott tepsibe tesszük.
  8. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és még legalább 20 percet kelesztjük.
  9. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 95043
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás pogácsa
ze(n)derta 188 recept

Boltban találkoztam először ezzel a pogácsával, aztán megpróbáltam házilag előállítani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek