r
Nosalty Logó

Káposztás hajtóka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Káposztás hajtóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 713 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2848 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 133 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 713 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    157.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3759.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1439 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1276.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1287 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    440 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    930 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    627 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1205 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    766 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    661 micro
Összesen 2848 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Reszeljük le a káposztát, sózzuk, és keverjük össze, majd tegyük félre 1/2 órára.
  2. Nyomkodjuk ki a káposzta levét, majd az olajon pároljuk meg, közben fűszerezzük (cukor, bors).
  3. A sütőport keverjük el a lisztben, morzsoljuk a vajat a liszthez, és gyúrjuk össze a többi alapanyaggal (kivéve a tojást, az a kenéshez kell).
  4. Amíg a káposzta kihűl, a tésztát tegyük hűtőbe.
  5. Ha kihűlt a töltelék, gyújtsuk be a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat), vajazzuk ki a tepsit, és készítsük elő a tojást a kenéshez (üssük és verjük fel).
  6. Nyújtsuk ki a tésztát 2-3 mm-es téglalappá, amely kb. 20 cm széles.
  7. Vágjuk hosszában félbe a téglalapot (2 db 10 cm széles csíkot kapunk).
  8. Felezzük meg a tölteléket, és osszuk el egyenletes csíkban végig a tészták közepén.
  9. Kenjük meg tojással mindkét tésztacsík egyik (hosszabb) oldalát, ez kerül hajtásnál alulra.
  10. Hajtsuk rá a töltelékre a nem megkent oldalt, majd fordítsuk az egész csíkot még egyszer, rá a tojással megkent oldalra (mintha bejglit tekernénk fel).
  11. Kenjük meg mindkét csík tetejét tojással, majd szeljük fel négyzetekre (a hosszú oldalra merőlegesen).
  12. Süssük aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11406
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 17.

Ajánló

Bátran növelhető a káposzta mennyisége :-). A képen látható sütemény teljes kiőrlésű tönkölylisztből készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Hallomásból úgy tudom, hogy a nagymamám készített fenséges káposztás hajtókát. Sajnos erre nem emlékszem, azonban itt az ideje, hogy én is elkezdjem tökéletesíteni, de legalább tesztelni a saját készítésű csemegét... Elsőre nem is lett rossz, az azonban biztos, hogy legközelebb még vékonyabbra nyújtom a tésztát, és sokkal (sokkal!) több káposztát dinsztelek :-).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek