r
Nosalty Logó

Kakukkfüves nyúlgerinc töltött burgonyával, tormamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakukkfüves nyúlgerinc töltött burgonyával, tormamártással
adag
Sütés
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A nyúlgerinchez

A töltött burgonyához

A mártáshoz

Összesen 1103 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A nyúlgerinchez

A töltött burgonyához

A mártáshoz

Összesen 4411 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A nyúlgerinchez

A töltött burgonyához

A mártáshoz

Összesen 188 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1413.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 1103 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.6 g

Zsír

  • Összesen
    328.6 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5653.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2688 mg
  • Nátrium
    1734 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1431.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1699 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    73 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1250 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 4411 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A nyúlgerinchez

A töltött burgonyához

A mártáshoz

Elkészítés

A nyúlgerinchez

  1. A nyúlgerincet megmossuk, finoman megsózzuk, borsozzuk, majd kis vágásokat ejtünk rajta, és bele dörzsöljük a kakukkfű leveleit. Hűtőben pihentetjük 30 percig.
  2. Közben félbevágjuk a burgonyákat, és egy kisebb kanállal kiszedjük a belsejüket, majd cseppentünk bele egy kis olívaolajat.
  3. A nyúlgerincet kivajazott tepsiben 130-140 °C-os előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük.
  4. Közben egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk, beledobjuk a póréhagymát, 10 mp-ig pirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát, és további 1,5-2 percig sütjük. Levesszük a gázról, és hozzákeverjük a tejfölt, majd a tojást. Sóval, borssal ízesítjük, és a burgonyákba töltjük.
  5. A burgonyákat kiolajozott tepsibe tesszük, és berakjuk a nyúl mellé. A hőfokot 160 °C-ra emeljük, és további 10 percig sütjük, ezalatt a nyulat gyakran locsolgatjuk fehérborral.
  6. Egy kis lábasba felolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Tormával, sóval, borssal, pár csepp fehérborral ízesítjük, és további 2 percig a tűzön hagyjuk.
  7. Tálaláskor a burgonyát és a nyulat egymás mellé helyezzük, és meglocsoljuk a mártással.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 30605
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus jellegű, francia ihletésű étel. Az egyik kedvencem, öt évvel ezelőtt találtam ki, amikor a Berlini Magyar Nagykövetség gálavacsoráját készítettem elő. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az újszerű és különleges ételeket. Ráadásul a nyúlhús az egyik legegészségesebb húsfajta, amit itthon kapni lehet.

Hozzávalók

A nyúlgerinchez

A töltött burgonyához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek