r
Nosalty Logó

Kakas melle rántva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakas melle rántva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A húshoz

A pácoláshoz

A panírozáshoz

Összesen 1315 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A húshoz

A pácoláshoz

A panírozáshoz

Összesen 5253 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A húshoz

A pácoláshoz

A panírozáshoz

Összesen 200 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1355 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 1315 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.8 g

Zsír

  • Összesen
    393.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5420.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1565 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1547 mg
  • Nátrium
    1857 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    572.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 5253 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A pácoláshoz

A panírozáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A tejet lefedhető tálba öntjük, beleaprítjuk a fokhagymát,
  2. A mellszeleteket beletesszük, legalább 1éjszakát állni hagyjuk.
  3. Másnap a szeleteket kivesszük, letöröljük (ha a tej bekocsonyásodott, kicsit leöblítjük a szeleteket).
  4. Sózzuk a szeleteket, és lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk.
  5. Közepesen forró zsiradékban készre sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13170
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 03.

Ajánló

Vegyes salátával, krumplipürével csináltam. De bármilyen öntetes saláta tetején is elkukorékolgat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az elkészítési módot Beráné Marikától tanultam Kiskunmajsán. Még a kakast is tőle kaptam. Annyira finom, könnyű, egyáltalán nem rágós, nem száraz, hogy arra gondoltam, megosztom. Az sem baj, ha a tejben napokig áll a hús, tehát amíg tart belőle, akár frissen elkészíthető minden alkalommal. A kakaska többi részéből pedig akár leves, pöri és egyéb finomság készíthető.

Hozzávalók

A húshoz

A pácoláshoz

A panírozáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek