r
Nosalty Logó

Kakaós kavart extrákkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Kakaós kavart extrákkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A sütés 2. fázisához

A díszítéshez

Összesen 684 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A sütés 2. fázisához

A díszítéshez

Összesen 4105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A sütés 2. fázisához

A díszítéshez

Összesen 278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    952 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 684 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    141.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5712.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1447 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2333 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    657.5 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1025 micro
Összesen 4105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütés 2. fázisához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd sorban hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is.
  2. Az almát kis kockákra vágjuk, a diót darabosra aprítjuk, és a kakaós tésztába keverjük.
  3. Kb. 20 percig – tűpróbáig sütjük. Mikor már majdnem kész, 1,2 dl tejben elkeverünk 6 ek kristálycukrot, a tepsit kihúzzuk a sütőből, és rákanalazzuk a forró cukros tejet. Még kb. 5 percig sütjük.
  4. Ha kihűlt, a tortabevonót felolvasztjuk és bevonjuk vele a sütit. Amíg még folyékony, beleszórjuk a díszítőanyagot.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 21162
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós kavart extrákkal
Tomatotree 262 recept

Amikor először készítettem, akkor a tésztába nem került semmi,  egyszerűen egy finom, puha, kakaós kavart volt. A tetején azért nagyon jól jön a tortabevonó. Akkor is finom, ha nem díszítjük semmivel. De ha kedvünk van, magába a tésztába és a tetejére is rakhatunk bármit, ami az ízlésünknek megfelel.

Hozzávalók

A tésztához

A sütés 2. fázisához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek