r
Nosalty Logó

Jugoszláv krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Jugoszláv krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 939 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5634 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 350 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 939 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.1 g

Zsír

  • Összesen
    305.3 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3644.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1504 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.3 g
  • Cukor
    423 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    801 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1394 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1296 micro
Összesen 5634 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 350 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük.
  2. Beletesszük a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és már csak éppen addig verjük, amíg egynemű lesz.
  3. Végül óvatosan a habba keverjük a lisztet, kávét, és a darált diót, de ezt már nem géppel, csak kanállal.
  4. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
  5. A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, és teljesen kihűtjük.
  6. A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. Megkenjük a piskótát krémmel, tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.
  7. Szeletelés előtt egy éjszakán át hagyjuk dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×34
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1746
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 130
  • Össznézettség: 270409
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 17.

Ajánló

A csokimázzal bevont sütiket úgy lehet legszebben szeletelni, ha a kést forró víz alá tartjuk egy rövid időre, és szárazra töröljük, mielőtt felvágjuk a süteményt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez szintén egy régi receptem. A sok új, divatos süti miatt viszont én is már elég régen készítettem el, pedig megéri, mert nagyon finom. Eredetileg a piskótát lapjában ketté kellene vágni, és közé tenni a krémet, de nem szoktam vele pepecselni, hiszen így is mutatós :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek