r
Nosalty Logó

Joghurtleves főzés nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Joghurtleves főzés nélkül
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 278 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1112 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 82 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 278 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3588.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    938 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    689 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1096 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1112 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg, addig amíg illatozni nem kezd, majd aprítsuk durvára. A mazsolát áztassuk 15 percre hideg vízbe.
  2. A kígyóuborkát mossuk meg, és vágjuk félbe, majd egy kanállal kaparjuk ki a magházát, és reszeljük le.
  3. A reszelt uborka felét, az aprított dió szintén felét, valamint a joghurtot, a fokhagymát, a zöld fűszereket és a jeget tegyük bele a turmixgépbe, és addig pürésítsük, amíg sűrű és krémes nem lesz.
  4. Keverjük hozzá a maradék reszelt uborkát, ízlés szerint adjunk hozzá sót és borsot. Szűrjük le a mazsolát, és keverjük a leveshez. Tálalásnál a tetejét szórjuk meg a maradék dióval és szumákkal. (Plusz ezen szárított virágszirmok is vannak, ez totálisan elhagyható.)
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 13946
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nyári hőségriadóra nekem ez a recept a válaszom. Főzni sem kell, jégbe hűtve a legjobb, és a fűszerezése is különleges. Olyannyira, hogy elsőre talán még meghökkentő is, de a gyakorlatban nagyon is működik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek