r
Nosalty Logó

Indiai sólet vegán

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Receptműves
Indiai sólet vegán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1554 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1626.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1247 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1885 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 1554 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    960 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítés: előző nap áztassuk be a csicseriborsót kétszeres mennyiségű vízbe (lehet előfőzött, konzerv csicseriborsóval is dolgozni).
  2. A paradicsomot pucoljuk meg: mossuk meg, az alsó felén ejtsünk a héjon X bemetszést (elegendő csak a héjat átvágni), majd dobjuk forrásban lévő vízbe, hagyjuk benne néhány másodpercig, majd szűrjük le, várjuk meg, amíg kissé lehűl és a bemetszésnél felpöndörödött rész segítségével húzzuk le a héját (lehet konzerv egész paradicsomot használni, ügyeljünk arra, hogy csak paradicsomot tartalmazzon, só és cukor ne legyen benne).
  3. Tisztítsuk meg a hagymákat, a vöröshagymát kockázzuk apróra, és készítsük elő az összes szükséges fűszert.
  4. Szűrjük le a csicseriborsót, és kockázzuk fel a pucolt paradicsomot, tisztítsuk meg egy kanállal a gyömbért, és kockázzuk apróra.
  5. Az olívaolajon pároljuk aranybarnára a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, reszeljük hozzá a fokhagymát és forgassuk össze.
  6. Adjuk a paradicsomos hagymához a csicseriborsót és a gerslit, majd fűszerezzük (gyömbér, fahéj, curry, szegfűszeg, koriander, cayenne bors, római kömény, chili, cukor, só, tört bors), és öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven (1-2 ujjnyira) ellepje, majd keverjük össze alaposan.
  7. Időnként megkeverve fedő alatt főzzük, amíg a csicseriborsó megfő (kb. 40-50 perc, de ekkor is kellemesen roppanó, fogkemény).
  8. Ha megfőtt a csicseriborsó és besűrűsödött az étel, adjuk hozzá a kókusztejet és egyszer forraljuk össze.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 768
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 125880
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Ajánló

Kókusztej helyett joghurttal, vagy anélkül is finom. Aki nem szereti a csípőset, a cayenne borsot és a chilit hagyja el. Vöröslencsével is el lehet készíteni (a vöröslencsét nem kell előre beáztatni).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Imádjuk a csicseriborsót, így mindig örömmel ötletelek, mit készítsek, egy finom krémet (humusz), vagy levest, esetleg fasírtot (falafel)? Abban biztos voltam, hogy indiai jellegű lesz... Az elkészült egytálétel minden várakozásomat felülmúlta, egyszerre pikánsan édesen csípős, fűszeres, telt, mégis könnyű, omlósan krémes és kellemesen roppanó. Indiai kenyérrel ettük :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!