r
Nosalty Logó

Húsos rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Húsos rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2349.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    1200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.6 g

Zsír

  • Összesen
    198.5 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9397.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1940 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2126 mg
  • Nátrium
    4799 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1418.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1735 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    779 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    762 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1523 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2512 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2767 micro
Összesen 3316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt sós vízben közepesre főzzük, pároljuk. (Én mirelitet használtam. Leszűrtem, és félretettem.)
  2. A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és rátesszük a húst, majd fűszerezzük. Ha jól lepirult, tesszük bele a fűszerpaprikát. Borral felöntjük, és hagyjuk, amíg szépen megpuhul a ragunk.
  3. A rizs megpároljuk, és a raguhoz adjuk. Nem tévedés, együtt főzzük rövid ideig, hogy magába szívja a finom ízeket. A petrezselymet is hozzákeverjük lazán.
  4. Egy négyszögletes sütőformát kivajazunk, és morzsával megszórjuk. A fele karfiolt elterítjük az aljába, majd a ragut ráhalmozzuk, és eligazítjuk. A másik fele karfiollal befedjük.
  5. A tejfölt kevés sóval, 1 tojással, villával összekeverjük, majd a karfiolra öntjük.
  6. A mozzarellát lereszeljük, és a tetejére halmozzuk.
  7. 200 fokos sütőbe tesszük, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 661
  • Tegnapi nézettség: 48
  • 7 napos nézettség: 360
  • Össznézettség: 347133
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos rakott karfiol
Zsuzsamama56 321 recept

Ezt az ételt most készítettem életemben először, és nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk