r
Nosalty Logó

Hamis halleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
1StOne
Hamis halleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 823 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1400.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    1002 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    885 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 411 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2800.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    2004 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1770.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 823 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk a héjától, a burgonyát meghámozzuk. Mindkettőt apróra vágjuk.
  2. Egy megfelelő fazékba feltesszük a hozzávalókat, és elősózzuk. Felöntjük 1,5 l vízzel.
  3. Közepes lángon főzzük, amikor forrni kezd, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a szétmorzsolt halászlékockákat. Vigyázzunk, mert ilyenkor hajlamos kifutni!
  4. Főzzük bátran, akkor az igazi, ha a hagyma és a krumpli is jól szétfőtt (sűrítik a levet). Ha igényli, sózzunk utána.
  5. Közben egy másik edényben főzzük meg a tésztát, szűrjük le, és tegyük félre.
  6. Az elkészült levet szűrjük le egy tálba (nem mindenki szereti a hagyma és krumplidarabkákat a levesben).
  7. Tálalás: kedvenc levesestányérunkba szedjünk a főtt tésztából, merjünk rá a levesből az ízlésünknek megfelelő mennyiséget. Szórhatunk rá chilipelyhet, ha erősen szeretjük.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 19113
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 04.

Ajánló

Vörösbor illik hozzá...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban gyakran került az asztalunkra. Baján nőttem fel, ahol a halászlé az egyik kedvenc étele az ott lakóknak. Szűkösebb időkben, ha nem tellett halra, akkor ezt az egyszerű levest készítette Édesanyám. Mivel ötven éve nem volt még halászlékocka, az nem volt benne. Bolti száraztészta sem létezett, ezért mindig frissen készített, házi gyufatésztával ettük.  Öcsém és én a a hal húsát nem ettük meg az igazi bajai halászléből, csak a levét tésztával, ez a leves nagy kedvencünk volt. Természetesen nem egy igazi, halból készült lé, de az íze nagyon hasonlít az igazihoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?