r
Nosalty Logó

Hagyományos töltött paprika

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Hagyományos töltött paprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Paradicsommártás

Töltött paprika

Összesen 910 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Paradicsommártás

Töltött paprika

Összesen 5467 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Paradicsommártás

Töltött paprika

Összesen 108 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2640.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    1786 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    1022 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    1063 micro
Összesen 910 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280.5 g

Zsír

  • Összesen
    277.2 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15840.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    626 mg
  • Foszfor
    3485 mg
  • Nátrium
    10716 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.2 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    2822.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1405 mg
  • D vitamin:
    452 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    923 micro
  • Kolin:
    1433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    432 micro
  • β-karotin
    6133 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    86293 micro
  • Lut-zea
    6378 micro
Összesen 5467 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1699 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Paradicsommártás

Töltött paprika

Elkészítés

Paradicsommártás

  1. A zsírt felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk. Felöntjük a forró csontlével, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a sót.
  2. A mártásba tesszük a zellerlevelet és a vöröshagymát, majd fél óra alatt készre főzzük.

Töltött paprika

  1. A rizst félig megfőzzük, kihűtjük. A vöröshagymát a zsíron megpároljuk. A fokhagymát lereszeljük.
  2. A darált húsból, vöröshagymából, rizsből, tojásból elkészítjük a paprikák töltelékét, amit fokhagymával, sóval, borssal ízesítünk.
  3. A paprikákat előkészítjük a töltéshez: megmossuk, kicsumázzuk. Megtöltjük a darált húsos töltelékkel. Fontos, hogy üregmentesen töltsük őket, ha nem így teszünk, a paprika összeesik. Túl sok tölteléket se tegyünk bele, mert a paprika szétrepedhet.
  4. Ha szeretnénk, készíthetünk gombócokat a töltelékből. Ebben az esetben kevesebb paprikát használunk.
  5. A töltött paprikákat a forró paradicsommártásba helyezzük, majd készre főzzük. Keverni nem szabad, ezért rázogatással készítjük. Ha a mártás túl kevés, természetesen vízben is főzhetjük a paprikákat.
  6. Főtt burgonyával az igazi.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1108
  • Tegnapi nézettség: 358
  • 7 napos nézettség: 3565
  • Össznézettség: 2126126
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos töltött paprika
NapsütötteVidékünkön 173 recept

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, hogy a recept alapján sűrű paradicsommártást kapunk, ezért ha szeretnénk, öntsük fel még több forró csontlével vagy vízzel, én plusz 5 dl-t használok. A 20 darab paprika helyett is csak 6-8 darabot töltök meg, a többit gombócban teszem a mártásba vagy külön vízbe. Az lábost, amiben a paprikák és a mártás vannak, gyakran rázogassuk meg, hogy ne kapjon oda - ez szinte elkerülhetetlen, de a mártás ízét nem befolyásolja. A paprikákat és a gombócokat vízben is főzhetjük, így biztosan nem ég oda a mártás. Még egy tipp: az elkészült paradicsommártást szűrjük át finom szemű szitán vagy konyharuhán, így kifogástalan lesz a szerkezete. Ez akkor is jól jöhet, ha a liszt csomóssá vált.

Hozzávalók

Paradicsommártás

Töltött paprika

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek