r
Nosalty Logó

Grill padlizsán olívás fetakrémmel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csibedina
Grill padlizsán olívás fetakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2284.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 791 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    338.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11424.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    3243 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    5265 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.8 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    2429.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1505 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1213 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    3196 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1752 micro
Összesen 3949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    491 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott padlizsánokat kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a padlizsánszeleteket ráfektetjük, majd enyhén meghintjük sóval, de ez akár el is hagyható.
  3. Egy edényben összekeverjük az olívaolajat a zúzott fokhagymával (itt szándékosan nem írok számokat, mert gyakorlatilag nincs az a mennyiségű fokhagyma, amit a padlizsán ne bírna el:)), az apróra vágott snidlinggel.
  4. Szilikonos ecsettel a padlizsánokat megkenjük a hagymával dúsított olajjal.
  5. Minden padlizsánra ráhelyezünk 1 vékony szelet paradicsomot.
  6. A feta sajtot villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott olajbogyókat, vékonyra vágott snidlinget, majd a tejföllel fellazítjuk.
  7. A sajtot krémből a paradicsomokra halmokat helyezünk, majd ezt megszórjuk reszelt sajttal.
  8. A tetejét díszíthetjük olajbogyóval.
  9. Készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6600
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 03.

Ajánló

Senki ne essen kétségbe, ha esetleg marad a fetakrémből, mert szendvicskrémként is kiváló. Ha a grillezett padlizsánok nem fogynak el rögtön, másnap nyugodtan rakjuk bele bagettbe, és néhány percre toljuk be forró sütőbe. Isteni lesz! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Évek óta terítéken van nálunk a grill padlizsán, mivel nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, igazodva akár a szezonzöldségekhez, akár a hűtő aktuális tartalmához.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek