r
Nosalty Logó

Gluténmentes mogyorókrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bambi46
Gluténmentes mogyorókrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Összesen 370 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Összesen 4448 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Összesen 210 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 370 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    238.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5257.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    2250 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1411 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    713 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 4448 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéből kemény habot verünk a "cukor" felével. A tojássárgákat a "cukor" másik felével és a margarinnal eldolgozzuk.
  2. A liszteket összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, útifűmaghéjjal és darált mogyoróval.
  3. Ezután a vajas tojássárgához kezdjük adagolni a lisztes keveréket és a tejet lassanként, és robotgéppel összedolgozzuk. Majd ehhez laza mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásfehérjehabot egy lyukas fakanál segítségével.
  4. Sütőpapírral bélelt, 23-24 cm-es tortaformába öntjük a tésztát, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba).
  5. Ha megsült a piskóta és már nem túl forró, leválasztjuk a tortaforma-karikát, és leszedjük az aljáról a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók a krémhez

  1. A tejből, pudingporból és a "cukorból" sűrű pudingot főzünk.
  2. A tejszínből a habfixáló segítségével kemény habot verünk.
  3. Mikor már az elkészült puding, nem túl forró, de még meleg, robotgéppel beledolgozzuk a mogyorókrémet (a mogyorókrém mennyisége igazából ízlés kérdése, 3-4 púpos evőkanál elvileg elég bele, de ha úgy érezzük, több kell, akkor nyugodtan:) ).
  4. Majd ha kihűlt teljesen, elkeverjük benne a zselatinfixet, és utána a lyukas fakanalunkkal beleforgatjuk a tejszínhabot is.

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótát kettévágjuk, az alját visszahelyezzük a tortaformába, és rákenjük a krém felét.
  2. Majd ráhelyezzük a piskóta másik felét, amire jöhet a megmaradt krém.
  3. A tetejét darált mogyoróval díszítjük.
  4. Pár óra hűtős pihentetés után már szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 5956
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gluténmentes mogyorókrémes torta
Bambi46 11 recept

Azért nem írtam azt, hogy glutén- és laktózmentes mogyorókrémes torta, mert sajnos mogyorókrémből vagy csak gluténmentes, vagy csak laktózmentes lelhető fel. Én gluténmentest használtam, a laktózmentességet 2 db laktáztablettával értem el. :) (Update: a Sparban találtam saját márkás laktóz- és gluténmentes mogyorókrémet! :) A piskóta készítésénél használhatunk a zabliszt helyett gluténmentes piskóta lisztkeveréket is.

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek