r
Nosalty Logó

Frijole-Mole

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Frijole-Mole
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 64 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 511 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 53 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1201 micro
Összesen 64 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3303.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    1845 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    781 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    4975 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9609 micro
Összesen 511 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 53 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbab végeit levágjuk, összedaraboljuk, közepes lángon feltesszük főni.
  2. A hagymát apró darabokra vágjuk és olajban megpároljuk.
  3. A tojásokhoz vizet forralunk és keményre főzzük őket.
  4. A bazsalikomleveleket letépkedjük a szárakról, a szárakat kidobjuk. Az újhagymát vékonyra szeleteljük, félrerakjuk.
  5. Ha a zöldbab megfőtt szűrjük le és hagyjuk langyosra hűlni. A hagymát is hagyjuk kihűlni. A megfőtt tojásokat hideg vízbe tesszük pár percre és meghámozzuk őket.
  6. A joghurtot a turmixgépbe öntjük, a zöldbab felével összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a zöldbab másik felét és beleturmixoljuk, majd a párolt hagymát is.
  7. A tojásokat cikkekre vágjuk és 3 részletben összeturmixoljuk. Az újhagymaszeleteket is hozzáturmixoljuk.
  8. A zöldbabos tojásos joghurtba turmixoljuk a bazsalikomleveleket két részletben. Sózzuk, borsozzuk. Újra turmixoljuk.
  9. Dobozban vagy befőttesüvegben a hűtőben tárolhatjuk 3-4 napig.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1442
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 28.

Ajánló

Mártogatósnak, szósznak tálalva, rizshez, tésztához keverve kiváló. Chipsszel isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A zöldbab alacsony kalóriában, gazdag rostokban, magas A-, B- és C vitaminokban, folic acidban, tartalmaz vasat, kalciumot, magnéziumot, káliumot. Vesekőre hajlamosaknak fogyasztása ellenjavallt. A bazsalikom magas C vitaminokban, afrodiziákum. Gyomorrontás, étvágytalanság, felfúvódás és bélgázképződés enyhítésére használják. Bolognai spagetti tetejére tálalás előtt rászórva friss levelekből összetépve mennyei.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek