r
Nosalty Logó

Foszlós vaníliás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Torma
Foszlós vaníliás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 308 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 2457 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 287 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 308 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1459.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.6 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 2457 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Ideális, ha minden hozzávaló langyos vagy legalább szobahőmérsékletű.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk 1 kk cukorral és 1 dl langyos tejjel.
  3. A lisztet elkeverjük a megmaradt cukorral és sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a vajat, vaníliát és a többi tejet.
  4. Sima, fényes, rugalmas tésztát dagasztunk (kézzel vagy géppel), majd 1 órát pihentetjük.
  5. Mikor duplájára kelt, lisztezett deszkán megformázzuk.
  6. A tésztát három részre osztjuk, mindegyiket hengerré sodorjuk, a hengereket külön-külön megcsavarjuk, azután szorosan összefonjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen pihentetjük megint kb. 30 percig. A lényeg, hogy szépen kikerekedjen, kifeszüljön a tészta.
  8. Sütés előtt megkenjük a tejjel hígított tojássárgájával, és a 200 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük (kb. 45 perc). (Én 20 perc elteltével fóliával lefedtem a tetejét, mert hamar barnul a cukor miatt.)
  9. Ha megsült, sütőrácson hűtjük, és csak hidegen vágjuk fel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1273
  • Tegnapi nézettség: 220
  • 7 napos nézettség: 879
  • Össznézettség: 164023
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 14.

Ajánló

Ez a kalács gyengéden édes, így lehet érezni a vaj és a tej ízét is. Aki a nagyon cukrosat szereti, emelje a cukor mennyiségét. Ezt az alaptésztát tölthetjük is bármilyen töltelékkel (túró, dió, mák, lekvár), és formázhatjuk más formára is! Vajjal, dzsemmel kínáljuk, de magában is finom - különösen teával, kávéval vagy kakaóval.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk nagyon népszerű ez a puha, vajas, vaníliás-tejes kalács. Én gépben dagasztom, és ha sietek, akkor abban is sütöm. Klasszikusan egyszerű és nagyszerű.:)

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek