r
Nosalty Logó

Fekete retek saláta télire

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Wilson bá
Fekete retek saláta télire
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 64 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 762 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 33 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1747.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    1660 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    126 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    387 micro
  • β-karotin
    1115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 64 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20973.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    19921 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1512.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    780 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4642 micro
  • β-karotin
    13380 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2962 micro
Összesen 762 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 33 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A retket, sárgarépát, fokhagymát, vöröshagymát, tormát letisztítjuk. Sajtreszelőn lereszeljük a retket ésrépát, a tormát vékony szeletekre szeljük, afokhagymát apróra vágjuk (nem zúzzuk), a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk.
  2. Fűszerezzük, hozzáadjuk a mézet, ecetet, apróra vágott petrezselymetés az olajat. Miután megkevertük, 1 óráig állni hagyjuk.
  3. Kisebb üvegekbe töltjük, a tetejét lezárjuk egy pici olívaolajjal (így hűtőben sokáig eláll). Levet nem készítek hozzá, mert éppen annyit enged, amennyi szükséges az eltevéshez.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 37831
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Wilson bá 6 recept

Egy idős paraszt bácsi kb. 15 éve hozott kóstolót, azóta telente készítek néhány üveggel. Ez egy téli vitaminbomba. A fekete retket az ókorban is fogyasztották, mert epe és máj regeneráló hatása már akkor is közismert volt. C-vitaminban, káliumban, vasban, foszforban rendkívül gazdag, az immunrendszer nagy barátja, légzési- és megfázásos betegségek hatásos ellenszere, a középkorban afrodiziákumként is emlegették. Baktérium- és vírusölő, étvágygerjesztő. Sokan leves mellé is fogyasztják, én gyakran magában is betolok egy fél üveggel, de minden húsos ételhez fogyasztható. Gyomorfekélyben szenvedőknek nem ajánlott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek