r
Nosalty Logó

Fekete erdő torta 12. - két lapos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bendika
Fekete erdő torta 12. - két lapos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 938 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 7493 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 288 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 938 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    279.4 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6597.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1776 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    2794 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1173.7 g
  • Cukor
    578 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1451 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 7493 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 288 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A joghurtban elkeverjük a sütőport és a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a kristálycukrot és a kakaóport, végül beletesszük a lisztet és az olajat.
  2. Margarinnal kikent tortaformába öntjük a masszát, majd betesszük az előmelegített sütőbe.
  3. Kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A kihűlt tortalapot kettévágjuk.
  4. A meggybefőttet lecsöpögtetjük, a meggyből 12 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a maradékot pedig megszórjuk egy evőkanál porcukorral és fél teáskanál fahéjjal.
  5. A meggybefőtt levét a pudingporban a kristálycukorral és a fahéj másik felével sűrűre főzzük, majd a végén belekeverjük a meggyet.
  6. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.
  7. A piskóta alját visszatesszük a tortaformába, majd megkenjük a tejszín felével, és az egész meggy-zselével. Utána ráhelyezzük a másik tortalapot, és a maradék tejszínnel beborítjuk.
  8. Egy órára hűtőbe tesszük, majd díszítjük a félre tett meggyszemekkel és a csokiforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 26958
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 27.

Ajánló

Meggylé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Bendika 13 recept

Egy csütörtöki napon egyedül maradtam otthon és beszabadúltam a konyhába. Ez sült ki belőle. Tudom, hogy a feketeerdő három lapos, de így sokkal finomabb. A recept egyébként teljesen saját ötlet, én találtam ki. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek