r
Nosalty Logó

Farsangi fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Farsangi fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1695 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 13552 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 447 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    120.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 1695 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    965.8 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    423 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    319 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3744.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    393 mg
  • Kálcium
    876 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1600 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1052 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    354 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    746 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 13552 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 447 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, egy csipet sót, majd beleütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a rumot, a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, és a meleg tejet. Fakanállal jól összedolgozzuk.
  2. Addig verjük a fakanállal, amíg a tészta kifényesedik, és hólyagos nem lesz. Ekkor már elválik az edény falától és lejön a fakanálról is.
  3. Kicsit meglisztezzük a tetejét, és letakarva kétszeresére kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk.
  5. Kézzel szépen széthúzogatjuk, kb másfél ujjnyi vastagságúra.
  6. Fánkszaggatóval, vagy nagy szájú üvegpohárral kiszaggatjuk.
  7. Mire az olaj felforrósodik, addigra másodszorra is megkel a tészta.
  8. A forró olajba tesszük a fánkokat. Nem sokat egyszerre, mert sütés közben megnőnek.
  9. Azonnal fedőt teszünk rá és kb 2 percig fedő alatt sütjük. Ha az olaj nagyon forró, lejjebb vesszük, mert nagyon gyorsan megpirul, és akkor nem sül át. Ha világos piros, gyorsan megforgatjuk, és fedő nélkül sütjük tovább. Ekkor lesz szép szalagos a fánkunk.
  10. Bő olajban süssük, mert ha kevés olajat használunk, nem tud úszni az olajon, és nem lesz szép.
  11. Forrón meghintjük porcukorral, és gyümölcsdzsemmel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 1595
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 293151
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nagyon unja az egész család a sok ünnepi húsos kaját. Holnap kezdődik a farsang, így egy kicsit előre vagyunk, de mindenki imádja a forró fánkot. Ki dzsemmel, ki porcukorral, ki a leves után, ki csak desszertnek vanília vagy csoki pudinggal.

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek