r
Nosalty Logó

Fahéjas muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Fahéjas muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4938.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1347 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    2056 mg
  • Nátrium
    1152 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.4 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 3119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a muffinformát kikenjük margarinnal, és hűtőbe tesszük.
  2. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a mogyorót.
  3. A tojásokat felverjük a tejföllel, cukorral és olajjal együtt.
  4. A lisztes keveréket gyorsan hozzákeverjük a cukros részhez.
  5. A tésztát a formába töltjük és 180 fokon, kb. 20 percig sütjük.
  6. Mikor kihűlt, elkészítjük a cukormázat: a fahéjas porcukrot elkeverjük a vízzel és a muffinok tetejére kenjük, hűtőben szilárdítjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 39881
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 04.

Ajánló

A tejföl helyett lehet joghurtot, kefírt vagy írót is lehet használni, illetve végszükség esetén tejet. Mivel feleannyi mogyoró volt itthon, a maradékot mandulával és dióval pótoltam vegyesen, így is jó lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

Az átlagnál többedszeri próbálkozásra, a második tanárnál végre sikerült a forgalmi vizsgám. Neki sütöttem hálából ezt a fincsi muffint, ami az egész jelenlévő társaság tetszését megnyerte, a vizsgabiztos rögtön el is kérte a receptet, hogy "házi feladat lesz a mamának" : ) A cukormáz nagyon jól jön a tetején, a tészta nem túl édes, úgyhogy ne féljetek tőle! Csak azért ilyen máz nélküli képet tettem fel, mert a mázasok már nem lettek jók...

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!