r
Nosalty Logó

Fahéjas csokitorta narancshabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Fahéjas csokitorta narancshabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Narancshab

Tortalap

Tetejére

Összesen 1226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Narancshab

Tortalap

Tetejére

Összesen 7349 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Narancshab

Tortalap

Tetejére

Összesen 342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    354 micro
  • β-karotin
    1831 micro
  • β-crypt
    1482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 1226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    504.8 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5964.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1527 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    560 mg
  • Foszfor
    2433 mg
  • Nátrium
    1304 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    640.2 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    649.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    2125 micro
  • β-karotin
    10985 micro
  • β-crypt
    8891 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    700 micro
Összesen 7349 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    414 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

Narancshab

Tortalap

Tetejére

Elkészítés

Narancshab

  1. A mascarponét és a kétféle cukrot egy robotgép segítségével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a narancs reszelt héját, levét, és jól elkeverjük benne.
  2. Ezután a jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, közben beledolgozzuk a habfixálót, majd a kétféle krémet óvatosan egybeforgatjuk, és a felhasználásig hidegre tesszük.

Tortalap

  1. A lisztet összeforgatjuk a sóval, őrölt fahéjjal, sütőporral és a szódabikarbónával. A sült, kihűlt tököt egy villával simára nyomkodjuk.
  2. A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzákeverjük a vízfürdő felett megolvasztott és lehűlt csokoládét, a sütőtökpürét, majd belekeverjük az olajat is kisebb adagokban.
  3. Végül kisebb adagokban beleforgatjuk a sütőporos lisztet egy fakanál segítségével.
  4. A masszát két db, kb. 18 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Végül 150-160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe tesszük, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  5. A megsült tésztát pár percig a formában hagyjuk pihenni, majd rácsra borítva hűlni hagyjuk.
  6. Ha teljesen kihűlt, összeállítjuk a tortát. Az alsó lapot megkenjük a krémmel, majd befedjük a másik lappal, a simább fele legyen a teteje. Végül a maradék krémmel körbekenjük, ezután hidegre tesszük, hogy jól megdermedjen.
  7. A lehűlt tortát olvasztott, langyosra hűlt csokoládéval díszítjük. Én a torta közepére csurgattam a csokoládét, és a torta mozgatásával kissé lefolyattam az oldalára is. Kenegetésre nincs szükség, szépen eloszlik rajta, és rövid idő alatt meg is dermed rajta.
  8. Ha maradna krémünk, pohárkrémként tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2938
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas csokitorta narancshabbal
Katharosz 499 recept

Nagyon finom szaftos, zamatos állagú a tésztája, és nagyon jól illik hozzá a habos- narancsos krém. Forrás: net

Hozzávalók

Narancshab

Tortalap

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek