r
Nosalty Logó

Erdei gombás szarvaspörkölt bográcsban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gabys
Erdei gombás szarvaspörkölt bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 697 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 8374 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2303.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1061 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 697 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1400.7 g

Zsír

  • Összesen
    209.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    5157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27637.5 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    610 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    216 mg
  • Magnézium
    1578 mg
  • Foszfor
    12728 mg
  • Nátrium
    11666 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    5954.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    24 mg
  • B12 Vitamin:
    379 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    396 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    469 micro
  • β-karotin
    5393 micro
  • β-crypt
    758 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    3420 micro
Összesen 8374 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    117 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst, ha szükséges, lehártyázzuk, nagyobb kockákra vágjuk, átmossuk.
  2. A bográcsot a a zsírral kikenjük.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, felszeleteljük.
  4. A hagyma felét nyersena bogrács alján egyenletesen elosztjuk, rátesszük a hús felét, a fűszerek és a gomba felével megszórjuk, rátesszük a maradék hagymát, a fűszereket, a gombát és a húst.
  5. Kb. 2 órán keresztül a saját levében rotyogtatva főzzük. Nem keverjük, csak forgatjuk a bográcsot!
  6. Ekkor hozzáadjuk a babérleveket, a kicsumázott tv paprikákat és a felkockázott paradicsomokat (a paradicsom héját húzzuk le). Annyi vizet öntsünk hozzá, amennyitkb. elfőtt.
  7. Kóstoljuk meg, ha már majdnem puha a hús, adjuk hozzá a pirospaprikát és a vörösbort, keverjük össze. Ha kell, ízlés szerint még tehetünk hozzá fűszert.
  8. Készre főzzük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 85307
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 04.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Már pénteken reménykedtem, hogy szombaton gyönyörű idő lesz. Én az örök optimista, ebben bízva előhalásztam a fagyasztóból a nyárról megmaradt szarvaslábszárat. Másnap valóban gyönyörűséges, napsütéses őszi nap volt. Előkapta hát a párom a bográcsot, töltött egy kevéske vörösboros kólát -azt mondta: tesztelni kell, hogy tuti jó-e a bor:))- és mert jónak minősítette, nekiálltam főzni.  Köretként még az augusztusban eltett, saját kovászos uborkámat és a frissen sütött, francia vékony bagettemet ettük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!