r
Nosalty Logó

Epres képviselőfánk-torta mandulakrokanttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Epres képviselőfánk-torta mandulakrokanttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Mandulakrokant

Összeállítás

Összesen 408 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Mandulakrokant

Összeállítás

Összesen 2040 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Mandulakrokant

Összeállítás

Összesen 198 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 408 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    111.7 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1241.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    814 micro
Összesen 2040 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Mandulakrokant

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, egy 18 cm-es, kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk, az oldalát pedig kivajazzuk, és behintjük liszttel.
  2. A vizet a sóval felforraljuk, beledobjuk a vajat, majd amikor a vaj elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és addig kavargatjuk-égetjük, amíg a massza el nem válik az edény oldalától (kb. 2-3 perc). Ezután kissé lehűtjük, és a meleg masszához egyesével - robotgéppel - beledolgozzuk a tojásokat.
  3. A masszát sima csöves nyomózsákba töltjük, és fél cm-es távolságra, körkörös csíkokat húzunk a forma aljába, majd betesszük a sütőbe. 10 perc után lejjebb vesszük a hőfokot 175 °C-ra, és kb. 25-30 percig sütjük (közben ne nyitogassuk a sütőajtót).

Krém

  1. Az epret feldaraboljuk, meglocsoljuk citromlével, és a cukorral együtt szószos állagúra főzzük. A tejszínt felverjük, és összeforgatjuk az eperszósszal.

Mandulakrokant

  1. A cukrot karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a vajat, és összeforgatjuk a mandulával. Sütőpapírra kenjük, és ha megszilárdult, apróbb darabokra törjük.

Összeállítás

  1. A tejszínes epres krémet a kihűlt tészta tetejére simítjuk. Kirakjuk félbevágott eperszemekkel, és rászórjuk a mandulakrokantot.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4484
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres képviselőfánk-torta mandulakrokanttal
Judit69 176 recept

Nagyon szeretem az egyszerűen elkészíthető süteményeket, krémeket, amit ez a recept is igazol. Az alap égetett tészta, a krém pedig nagyon finom a friss zamatos epertől. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Mandulakrokant

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek