r
Nosalty Logó

Elzászi sertéskaraj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Laura36
Elzászi sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 977 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3905 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 124 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2514 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    1736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 977 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.1 g

Zsír

  • Összesen
    275.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10055.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    1963 mg
  • Nátrium
    6943 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    2142 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3035 micro
Összesen 3905 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. Kivesszük egy tányérra, és zsírjában lesütjük a szeletekre vágott és kiklopfolt húst. Ha megsült ezt is kitesszük egy tányérra, és ennek zsírjában kezdjük el megfonnyasztani a finomra vágott hagymát.
  2. Ha megfonnyadt a hagyma, rátesszük a káposztát, a fűszereket és a fehérbort. Együtt pároljuk félpuhára.
  3. A burgonyát karikára vágjuk, és olajban félig kisütjük.
  4. Egy kizsírozott tepsi alkát kirakjuk a krumplikarikákkal, rátesszük a hússzeleteket, végül betakarjuk a káposztával. Megszórjuk a szalonnadarabkákkal, és sütőben összepároljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 34157
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

Egy régi újság régi, de annál finomabb receptje.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek