r
Nosalty Logó

Ecetes uborka oregánóval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
reka8463
Ecetes uborka oregánóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az uborkához és üvegenként az aljára

A felöntő léhez

Összesen 956 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az uborkához és üvegenként az aljára

A felöntő léhez

Összesen 3824 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az uborkához és üvegenként az aljára

A felöntő léhez

Összesen 29 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5397.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    4368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    3050 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    787 micro
  • β-crypt
    446 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 956 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21591 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1393 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    967 mg
  • Foszfor
    1684 mg
  • Nátrium
    17472 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    930.9 g
  • Cukor
    752 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    12200.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    756 micro
  • β-karotin
    3148 micro
  • β-crypt
    1784 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 3824 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 29 Kcal

Hozzávalók

Az uborkához és üvegenként az aljára

A felöntő léhez

Elkészítés

Az uborkához és üvegenként az aljára

  1. Az uborkákat kétszer megmossuk, majd a kaprot, a borsikafüvet, a tormát megpucoljuk.
  2. A tiszta üveg aljára szépen odahajtogatjuk a kaprot, a borsikafüvet, és beleszórjuk a fűszereket
  3. Ha mindez kész, odatesszük a vizet főni 1 nagy fazékba. Ha felfőtt, beletesszük a cukrot, a sót, a köménymagot, az oregánót.
  4. Ha a cukor és a só elolvadt, hozzáborítjuk az ecetet is, és azzal is felforraljuk.
  5. Ha felforrt beleszedjük az uborkát, és pár percig lassú tűzön hagyjuk, míg a színe megváltozik, majd kiszedjük őket. (Nekem 8 literes fazekam van csak itthon, úgyhogy én ezt a műveletet háromszor csinálom.)
  6. A léből kiszedett uborkákkal megtöltjük az üvegeket, közé dugjuk a tormát.
  7. Ha minden üveggel kész vagyunk, újra felforraljuk az ecetes löttyöt. Ha felforrt, eloltjuk a gázt alatta, és beleborítjuk a befőzőport, és jól elkavarjuk.
  8. Majd még forrón az üvegekbe az ubira töltjük.
  9. Az üvegre tetejére zacsikat vágunk (így az ecet nem kezdi ki a kupakokat), és rászorítjuk a kupakokat.
  10. Majd száraz dunsztba tesszük pár napig.
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16405
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 11.

Ajánló

 borkénnel is elkészíthető

Receptkategóriák

Felhasználó képe
reka8463 8 recept

Kezdő háziasszonyként tavalyról megmaradt kb. 10 üveg uborkám. Háromféleképpen tettem őket el, hát egyik sem az igazi, fogalmazzunk így. Az egyik túl ecetes lett, a másik haja megpuhult...úgyhogy ma újra nekiálltam kísérletezgetni. A legnagyobb gond mégsem az ubi, hanem az, hogy a 2 és fél éves kisfiam nem szereti a savanyúságot. Semilyet! Úgyhogy dupla kísérlet folyt ma a konyhámban. Vettem 10 kg ubit, amiből kb 3 kg-ot Mumuska hideg csemege uborka receptje alapján tettem el. Hátha az Úrfinak tetszeni fog. Majd nekiláttam az újabb ecetes uborka gyártásának, ami már íz után is jobban sikerült, mint a tavalyi. A férjem és én is jobban szeretjük, ha édesebb, mint ecetes az uborka, úgyhogy ezt egy édes-savanyú ubinak is nevezhetném. Ha a legnagyobb kritikus megkóstolja (a fiam), beszámolok nektek róla, hogy neki hogyan ízlik az idei savanyú uborkánk.

Hozzávalók

Az uborkához és üvegenként az aljára

A felöntő léhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek