Duplakrémes szelet recept

hozzászólások (35)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A krémhez

A tetejére

összesen: 856 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

A tésztához

A krémhez

A tetejére

összesen: 6839 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A krémhez

A tetejére

összesen: 272 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kika84
kika84 cs, 2015-10-22 10:39

Nagyon köszönöm! Nagyon finom lett. Segítséged kérném viszont abban hogy meddig tartható el. Karácsonyra is sütném, de fontos lenne az eltarthatósága. Köszi a válaszod előre is.

K_Atica01
Katica / K_Atica01 k, 2014-04-08 06:55

Gratulálok mindkét sütidhez! Igazán guszták és ami nem mellékes,nagyon finomak!
Mindkettőn túl vagyunk és gyönyörűek,finomak lettek. Egyedül a krém cukor mennyiségét vettem vissza,mert nekünk nagyon édesnek tűnt.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi sze, 2014-04-09 05:49

Köszönöm szépen, örülök a visszajelzésnek. A cukor mennyiségen lehet változtatni ízlés szerint :)

Anny
Anny p, 2012-06-15 17:25

Nagyon örülök ,hogy megtaláltam ezt a receptet!! Ma elkészítettem és isteni finom lett, nagyon jó a krémje!! Még biztos sokszor el fogom készíteni! Köszönöm a receptet!!

maglodfalvi
maglodfalvi p, 2012-06-15 16:28

Kedves Piroska
Nem tudom mi a csodát rontottam el , de nekem olyan lett a tészta , mint a gumi , nyújthatatlan !
Van valami ötleted , mit rontottam el ? Azért nem értem , mert sok-sok éve sütök-főzök , van gyakorlatom . Válaszod előre is köszönöm, Zsuzsa

csikipi
Csiki Piroska / csikipi p, 2012-06-15 19:25

Kedves Zsuzsa!
Talán jobban megmelegítetted a tejet a szalalkálival, vagy nem volt elég a tej mennyisége. Gyakran sütöm ezeket a lapokat más krémmel is , soha nem volt problémám. Sajnálom, de nincs más ötletem. Piroska

süti
süti p, 2012-05-04 20:56

Szia Piroska!Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető sütemény és nem utolsó sorban,mutatós is.Köszönet a receptért!!!

Gumicukor
Gumicukor / Gumicukor p, 2012-04-06 19:32

Ma ezt sütöttem az ünnepekre.Még nem kóstoltuk meg,mert most puhul,de a krém az isteni finom.Már alig várom a reggelt!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci cs, 2012-03-29 17:12

Kedves Piroska !
Ez a sütid is gyönyörű, mint az összes többi !Gratulálok !
Természetesen ez is mentve ! Köszönöm!!!! Puszi: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci p, 2012-03-30 15:59

Köszönöm kedves Piroskám, mint mindig, most is a gyerekeket várom és természetesen készülök nekik nagy örömmel !Tizennegyedikétől meg várjuk, hogy megszülessen a csöpp Bence !
Dorkának kisöccse születik! Úgy hogy én most lebegek a boldogságtól !
Neked is Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok szeretettel: Anci

csikipi
Csiki Piroska / csikipi p, 2012-03-30 18:03

Ancikám, ez a legnagyobb boldogság, ha új élet születik. Nem csodálom, hogyha lebegsz. Kívánom, hogy sok örömöd teljék a családodban. ( Nekem is van egy Bence unokám.) Puszi Piroska

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci szo, 2012-03-31 06:28

Piroskám!
Köszönöm a jókívánságokat.
Akkor most már eggyel több közös lesz bennünk: a Bence unoka !
Puszi: Anci

crystal 80
crystal 80 sze, 2012-03-28 21:47

Sziasztok!

Azt olvastam hogy azokat a tésztákat amikhez szalalkálit használunk sütés előtt pihentetni kell.Tudom nincs a receptben hogy kellene,de még nem sütöttem szalalkálival és gondoltam megkérdezem a biztonság kedvéért.Köszönöm a segítséget előre is.Üdv:Éva

csikipi
Csiki Piroska / csikipi cs, 2012-03-29 06:43

Kedves crisztál 80!
Én nem szoktam pihentetni, de most utána néztem. A szalalkáli bomlása hőelvonással jár, ezért lassabban melegszik fel és a tésztát pihentetni kell. Ezt írja. Mivel a szalalkálit mindig langyos (meleg ) tejben ójdjuk fel, a reakció felgyorsul. Ezért amikor felnő, pezseg a lebomlás megkezdődik. Ilyenkor hozzáadom a lisztes masszához. összegyúrom, kinyújtom és már sütöm is. A káros hatásáról annyit ír, hogy a vastagabb tésztákban ( kavart tésztákban) a lebomlott ammónia visszamaradhat, ezért vékonyabb tészták, lapok sütésére ajánlott. A sütőpor összetételét nézve, károsabb, mint a szalalkáli. Üdvözlettel. Piroska

crystal 80
crystal 80 cs, 2012-03-29 09:08

Kedves Piroska!
Köszönöm szépen a segítő és gyors válaszod.Akkor úgy csinálom ahogy te is,pihentetés nélkül.Szép napot mindenkinek!Éva

Gita41
Gitta / Gita41 v, 2012-03-25 16:46

Szia Piroska!
Nem lehetne a szalalkálit helyettesíteni sütőporral vagy szódabikarbonáttal?

Gargoyle
P. / Gargoyle v, 2012-03-25 19:02

Amíg a szalalkáli nem létezett, hosszú ideig szódabikarbónát használtak előtte. Nyugodtan próbáld meg azzal, ugyanannyit tegyél belőle. Az a kevés különbség a végeredményen azért nem fog érződni, mert a krémtől a tészta így is-úgy is megpuhul. A dédim sosem használt, egyszerűen nem bírta a szagát, és szerinte akármennyire is elpárolog, nem tetszik neki a gondolat, hogy egy olyan sütit eszik, amit ammónia fújt fel. Úgyhogy maradt a szódabikarbónánál. Mi is. :-)))
Piroska, a sütid egyébként eszméletlenül szép, a fotó pedig gyönyörű! Ismét. :-)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi h, 2012-03-26 06:37

Nagyon szépen köszönöm kedves Gargoyle. Én is kifogom próbálni a szódabikarbonát, nem zárkózom el semmi jótól. Üdvözlettel: Piroska

csikipi
Csiki Piroska / csikipi v, 2012-03-25 17:04

Szia Gita!
Szerintem lehet helyettesíteni, de akkor nem puhul meg ennyire a lap, más lesz az állaga. Úgy gondolom nem kell félni tőle, sütés közben kipárolog. Egyáltalán nem érzik az ízén.

Rita1971
TraRita / Rita1971 v, 2012-03-25 07:07

PIROSKA!

Csodaszép!!! Úgy megennék egy-két szeletet! Receptet mentem és hamarosan elkészítem én is.
Köszi szépen, hogy megosztottad velünk!:)
Szép napot!
Üdv: Rita

csikipi
Csiki Piroska / csikipi v, 2012-03-25 08:58

Szia Rita!
Köszönöm szépen, megtiszteltetés számomra, ha neked tetszik, aki annyi csodaszép sütit készítesz. Én is kivánok neked szép napot. Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva szo, 2012-03-24 20:20

Kedves csikipi!

Fantasztikusan szép! Biztos, annyira fincsi is.:-))
Jó, hogy nem annyira vajasan bódító a krémje, elmentettem.:-))
Köszönöm szépen.
Szép vasárnapot kívánok!
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi v, 2012-03-25 08:52

Kedves Éva!
Köszönöm szépen, valóban finom és jó laza a krémje. Érdemes kipróbálni. Én is kivánok szép vasárnapot neked. Piroska

atina
atina szo, 2012-03-24 20:10

Ismét egy csodaszép sütemény! Úgy, mint a Vaniliás szeletednél először csak néztem, néztem (jó sokáig) a képet, és hitetlenkedem, hogy lehet ilyen szép, tökéletes sütiket sütni, és hát ennyi lapot kisütni!!! Én max. 3 lapra vállalkozom, azt sem sűrűn.Több sütidben is olvastam, hogy hosszában kettévágod, legközelebb én is kipróbálom ezt a fajta sütimagasítási praktikádat. Nagyon tetszik a krémed is, mivel nem igazán szeretjük a nagyon vajas krémeket. Gratulálok!!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi v, 2012-03-25 08:48

Köszönöm szépen kedves atina. Ha nem szeretitek a vajas krémet, egészen kihagyhatod a vajat és tejszínhabbal pótolod. Szép vasárnapot kivánok. Piroska

856