r
Nosalty Logó

Dubarry csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petrőcz Cintia
Dubarry csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A besamellhez

Összesen 498 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A besamellhez

Összesen 1992 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A besamellhez

Összesen 103 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 498 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.8 g

Zsír

  • Összesen
    121.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4001.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1029 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1622 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    808.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    896 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1992 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 103 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A húshoz

A besamellhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet ketté szedjük, félbe vágjuk, és kiklopfoljuk őket. Picit sózzuk meg a húsokat.
  2. Az előkészített csirkemelleket egy kis olajon, serpenyőben megsütjük, majd tepsibe tesszük.
  3. A karfiol száráról levagdossuk a gumókat, megmossuk őket, és gyöngyözve forró, sós vízbe tesszük mindet. Lefedve, puhára főzzük őket kb. 20 perc alatt
  4. A megfőtt karfiolokat lecsöpögtetjük, és a húsokra tesszük. Ekkor már a sütőt elkezdhetjük előmelegíteni.
  5. A besamellhez egy serpenyőben kis hőfokon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet.
  6. Ha jól összekevertük, apránként felöntjük a tejjel folyamatos kevergetés mellett. Addig tartjuk a tűzhelyen, folyamatosan kevergetve a besamelt, míg be nem sűrűsödik.
  7. Levesszük a tűzről, tejföllel higítjuk, reszelt sajttal dúsítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
  8. Most a besamellt a karfiolokra öntjük, majd berakjuk a húsokat a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 572
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 126512
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Petrőcz Cintia 14 recept

Kollégista vagyok, az iskolában szoktak ilyen husit adni ebédre/vacsira, és nagyon ízlett. Kerestem is egy receptet és nagyon jól sikerült. :)

Hozzávalók

A húshoz

A besamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?