r
Nosalty Logó

Dominó szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vezsu
Dominó szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A barna tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez

A csokis réteghez

Összesen 2075 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A barna tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez

A csokis réteghez

Összesen 8287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A barna tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez

A csokis réteghez

Összesen 438 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2083.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.5 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 2075 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    523.5 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    200 g
  • Koleszterin
    874 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8335.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2386 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    794 mg
  • Foszfor
    3489 mg
  • Nátrium
    1433 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    789.8 g
  • Cukor
    564 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2748 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2609 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1659 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 8287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 438 kcal

Hozzávalók

A barna tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez

A csokis réteghez

Elkészítés

A barna tésztához

  1. Barna tészta készítése:
  2. A cukrot a tojássárgákkal habosra keverjuk.
  3. A lisztet, cukrot, kakaót és a sütőport összekeverjuk és több részletben hozzáadjuk a sárgákhoz, a tejjel és az olajjal együtt. Végezetül a fehérjékből felvert habot is óvatosan beleforgatjuk.
  4. Kikent, lisztezett tepsiben előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával megállapítjuk, hogy mikor kész. (Figyeljuk a tésztát, mert ha sokáig sül, kiszárad!)
  5. Amikor kihűlt a tészta, megkenjük vékonyan baracklekvárral és rámorzsoljuk a diós réteget. Elsimítjuk.
  6. Fehér tészta készítése:
  7. A zsiradékot lereszeljük, hozzáadjuk az átszitált tejpor-cukor keveréket és szépen kézzel összedolgozzuk.
  8. Türelmesen, kicsit száraznak tűnhet, de a végén a kéz melegétől gyúrható állagú lesz.
  9. Ekkor kinyújtjuk a tészta nagyságára. Ráhelyezzük a diós rétegre és még a nyújtófával kicsit rá is nyomkodjuk.
  10. Befejezés:
  11. Felszeleteljük, majd felolvasztjuk, vízgőz felett a csokit és átlósan belemátogatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 288
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 64260
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szlovákiában a lakodalmak mindenkori süteménye. Imádtam már mint gyerek is, és most felnőttfejjel is. Nem romlik meg, sokáig eláll, már ha marad. Remekül bírja a fagyasztást, úgyhogy váratlan vendégeknek is kitűnő...Minden magyarországi rokonom kedvence lett.  

Hozzávalók

A barna tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez

A csokis réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?