Diós kuglóf (liszt nélkül) recept

hozzászólások (35)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A kuglófhoz

A sütőforma kikenéséhez

A csokimázhoz

összesen: 901 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

A kuglófhoz

A sütőforma kikenéséhez

A csokimázhoz

összesen: 7214 kcal

energiatartalom / 100 g *

A kuglófhoz

A sütőforma kikenéséhez

A csokimázhoz

összesen: 441 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami cs, 2016-11-10 22:04

Kedves Petra!
Először fél adagot akartam készíteni, mert a mennyiségeket ítélve az én kuglóf formámhoz sok lenne a tészta. A kuglóf formán 28 cm átmérő van feltüntetve, de a belső mérete csak 22 cm. A régi kuglófsütők bizonyára jóval nagyobbak.
Végül teljes adagot készítettem, de egyik felét a szilikon kuglóf formába, másikat pedig őzgerinc formába öntve egyszerre a sütőbe téve egymás mellett sütöttem.
Elkészítettem, de nekem miután fordítottam a kuglófsütőn, hogy egyenlegesen süljön a kuglóf külső felülete, sajnos kissé megrepedt a tészta, ami úgy maradt, és nem jött ki egyben, kissé sűrű volt a bele, de azért finom volt. Az őzgerinc formában sült tökéletes lett, azt sütőpapírral béleltem, vajazás kakaó porozás így nem szükséges. A szilikon formánál sem szükséges a forma kenése, szórása. A szilikon kuglóf formában sültnek kellett volna még egy kis sütési idő, vagy kissé magasabb sütési hőmérséklet és a tanulság legalább a sütési idő feléig, háromnegyedéig, nem szabad mozdítani a szilikon formát, (deformálódik). Legközelebb majd - egy kis sütőport inkább teszek bele - biztosan jobban fog sikerülni. Köszönöm a receptet! Többször fogom még elkészíteni, mivel a menyem glutén mentesen étkezik és így neki ez ideális finomság.
Üdvözlettel: Margó

Petrás
Petrás / Petrás cs, 2015-05-14 19:39

Másodjára sütöm meg, szuper recept! Maradt jó sok diónk, így legalább tudom fogyasztgatni! :) Reggel és délután is, egy pohár tejjel..hmmm.. Nagyon finom! :)

livcsa1987
livcsa1987 k, 2012-11-13 13:49

Jónak ígérkezik,és nagyon tetszik,hogy nincs benne liszt.Most sül.Kíváncsi vagyok milyen lesz,bár mivel diós rossz nem lehet :)Fóliát alkalmaznom kellett mert 10 perc elteltével már eléggé barnult a teteje.Köszi,hogy feltetted ezt a receptet ;)

Andie
Andie / Andie h, 2012-08-27 18:33

az nem gond Petra, van 2 őzgerincem is;) holnap kipròbàlom:). ês folyékony édesìtöt lehet használni gyüm.cukor helyett?

petra
Petra / petra h, 2012-08-27 21:13

Biztosan lehet, csak itt nem tudok mennyiségeket mondani sajnos, mert én nem használok ilyet.
Jó sütögetést!
Üdv
Petra

petra
Petra / petra h, 2012-08-27 14:39

Persze, abban is meg lehet próbálni, de egy őzgerincbe biztosan nem fér bele az összes tészta..

Bkkriszti
Bkkriszti p, 2012-05-25 10:59

Szia!
Szerinted ha nem aszalt gyümölcsöt rakok bele hanem mirelit meggyet milyen lesz? Elázik nagyon? Köszönöm

petra
Petra / petra p, 2012-05-25 11:25

szia,
Ha jól lecsöpögteted és leszárítod a meggyet, nem áztatja el.
Jó sütést!
Petra

mrea
Mrea / mrea cs, 2012-02-16 17:04

Szia Petra!
Ígéretesen hangzik ez a kuglóf recept. Kérdésem az lenne, hogy dió helyett mandulával is elkészíthető-e? Számomra könnyebben beszerezhető az őrölt mandula.
Előre is köszönöm a választ.
Szép napot, további fantasztikus recepteket! :D

petra
Petra / petra sze, 2011-01-19 19:05

Zebrabara,
talán nem elég alaposan és vastagon kerülhetett kivajazásra a kuglófforma, és ezért makacsolta meg magát a kiborításkor
persze, bátran lehet variálni a belevalókat

Zebrabara
Zebrabara szo, 2014-08-30 15:40

Most sütöttem meg másodszor, és most gyönyörűen ki lehetett borítani. Megvártam amíg picit hűl, utána billentettem fenéken. Zsírral kentem ki, és kb 1,5 evőkanálnyi kakaóval szórtam.
A nagymamámtól örökölt, kb 100 éves kuglóf-formában készült, nagyon retró hangulata volt. :)

Zebrabara
Zebrabara sze, 2011-01-19 18:20

Szia Petra,

megsütöttük ezt a finomságot. Egy nagy baja van: nem jött ki a formából, pedig kivajaztam-kakaóztam, ahogy írtad. Egy kis macerálás hatására volt csak hajlandó elhagyni a tepsit, de darabokban. :(

Én szárított meggy helyett szárított áfonyát használtam, és sárgabarack helyett feketeribizli-lekvárt, igen jól illenek hozzá.

berecz
berecz szo, 2010-12-04 07:33

Petra!
Én is elkészítettem, annyit változtattam rajta, hogy kandírozott narancs darabkákat raktam bele (a narancs jól harmonizál a dióval, csokiva) a csoki mázba én olajat szoktam tenni, nálam ez vált be.
Köszönöm a receptet, nagyon finom volt.

petra
Petra / petra cs, 2010-11-04 16:56

szia Csati2,
azt hiszem, ez nem az a tészta, amit könnyedén ketté lehetne vágni
tortaformában ettől még sütheted, de hogy úgy mennyi idő alatt sül meg, nem tudom, hisz én kuglófformában készítettem

csati2
Bloemcake / csati2 sze, 2010-11-03 13:42

Szia!Kérdezni szeretném,h tortaként megsüthető-e? Lehet kettévágni vagy nagyon morzsálódós a tészta?H a csak kerek tortaformában sütöm,ugyanennyi a sütési idő?Nagyon köszönöm!

eve1122
Szabó Éva / eve1122 k, 2010-09-21 23:09

Ebben a mai világban sose lehet tudni :) Köszönöm a választ :) Azt hittem,csak olyan félkemény lesz a vaj miatt. Az miért kell bele? :) Bocsi, hogy ennyit kérdezek,de nagyon érdekel már, csak sosem mertem még megkérdezni.. :P

petra
Petra / petra h, 2010-09-20 14:43

Kedves Eve1122,
Ahogy az elkészítés utolsó pontja is sejteti (a csoki dermedése után fogyasztjuk), vágható, roppanós lesz a csokiréteg:-).

eve1122
Szabó Éva / eve1122 v, 2010-09-19 20:10

Sya! Ez egy nagyon alapvető kérdés lesz, de végre tudnom kell a választ. Az ilyen vajas csokimázak ropogósak lesznek vagy olyan kenhetőek? :) Köszi előre is! :)

petra
Petra / petra szo, 2010-04-03 21:00

15 dkg-ot
(a gyümölcscukorból mindig kevesebb kell, a legédesebb cukor lévén)

901