r
Nosalty Logó

Diós kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 870 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 5213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 399 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 870 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    299.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2803.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    1466 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.9 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    536 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1158 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 5213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 399 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, 2 kiskanál cukrot és 2evőkanál lisztet teszünk bele. Elkeverjük benne az élesztőt. kb. 10 percig állni hagyjuk.
  2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, egy csipet sót, a tojássárgáját és jól összedolgozzuk.
  3. 12 kis cipót formázunk belőle és lisztezett deszkán kelni hagyjuk. Langyos helyen !(kb. 60 perc)
  4. Addig elkészítjük a tölteléket: egy lábasban 25 dkg cukorból vízzel és egy rúd vaníliával szirupot főzünk. (Annyi vizet öntünk hozzá, hogy a cukrot éppen ellepje). Ebbe keverjük bele a darált diót. Sűrű, de kenhető krém legyen belőle.
  5. Ha a tészta megkelt mindegyiket vékonyra sodorjuk és négy-négy részre vágjuk. Így lesz belőle 48 db.
  6. A diókrémmel megkenjük a tésztalapokat, úgy hogy a szélére is jusson. Összehengergetjük, kifliket alakítunk ki belőle, azonnal bekenjünk a tetejét tojással.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 170 fokon 20-25 percig sütjük.
  8. Tetejére porcukrot szórunk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 331
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 87429
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez  a diós kifli  egyike a három legkedveltebb süteményemnek  és csak azért nincs az első helyen, mert az elkészítése  munka- és időigényes.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?