r
Nosalty Logó

Cukormentes-diétás diósüti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukormentes-diétás diósüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 504 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 2020 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 326 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 504 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    160.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2392.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 2020 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját elkeverjük a xilittel, valamint az olvasztott vajjal és a kefírrel.
  2. A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük egy másik tálba, és óvatosan hozzáadjuk a tojássárgájás-vajas keverékhez. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és ezt is óvatosan belekeverjük.
  3. Egy tortaformába öntjük, és megsütjük (érdemes tűpróbát végezni).
  4. Közben a diós tölteléket elkészítjük. Ledaráljuk a diót a xilittel, majd hozzámorzsoljuk a vajat, és beleöntjük a 2 kis kávétejszínt, valamint a zabkorpát is hozzáadjuk, és felfőzzük a mikróban, hogy krémes állagú legyen.
  5. Amikor kisült a tésztánk, egy tetszőleges süteményszaggatóval kiszaggatjuk, és attól függően, hogy hány réteget szeretnénk, elvágjuk keresztbe a korongokat (én 3 rétegűt készítettem).
  6. A korongokat megkenjük a töltelékkel és összeragasztjuk őket.
  7. Ezután elkészítjük a csokoládémázat úgy, hogy a vajat megolvasztjuk, beletesszük a xilitet és a kakaóport (sűrűn folyó mázat kell hogy kapjunk).
  8. A töltött korongok oldalát beleforgatjuk a csokimázba, a tetejüket pedig díszítjük vele nyomózsák segítségével. A tetejükre egy fél szem diót rakunk, és lehűtjük, hogy a máz megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 46261
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-csokis és cukormentes (Ch:-50%)! Nagyon mutatós, ha vendégek jönnek, és senki nem fogja megmondani, hogy diétás, ezt garantálom!:) Szénhidrátcsökkentett lisztet használok, 6 g ch/100 g, amelyet sima liszttel kell keverni fele arányban, de én általában 2/3:1/3 arányt használok, hogy még kevesebb legyen a szénhidráttartalma a kész süteménynek.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?