r
Nosalty Logó

Csülkös karfiolsaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mártika és Feri
Csülkös karfiolsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2311 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2762.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    2029 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    337 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1532 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 579 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    164.1 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    528 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11051.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    8118 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1347.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    754 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    6127 micro
  • β-crypt
    1849 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 2311 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap friss vízben puhára főzzük.
  2. A karfiolt rózsáira bontjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk.
  3. A paprikát kicsumázzuk, közepes kockákra vágjuk.
  4. Az ecetet a mustárral összekeverjük, a hagymát meg a porcukrot hozzáadjuk.
  5. Kissé megsózzuk, az olajat cseppenként belekeverjük.
  6. A pirospaprikával, meg a fölaprított kaporral fűszerezzük.
  7. Végül a karfiolt, a paprikát és a kockákra vágott csülköt is beleforgatjuk.
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5951
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 08.

Ajánló

"A Kárpát-medence éléstárába hívjuk Önöket. Ide a történelmi Csanád vármegyébe, ide Makóra, ahová valamikor az Erdélyi hegyekből a Maros hozta hátán az ételünket ízesítő sót. Ide a Békés-Csanádi löszhátra, ahol 35-40 aranykorona termőképességűek a földek. Ide, ahol Baross László, a még ma is verhetetlen sikértartalmú világhírű Bánkúti-1201-es és 1205-ös búzát kinemesítette. Ide, a Csanádi Montág pusztára, ahol Mezőhegyes irányításával a magyar huszárezredeknek nevelték a Nóniuszt, és a Magyar félvért. Ide, ahol az ősi magyar mangalica fajtának köszönhetően, Csabán, Gyulán és Szegeden megteremtették a magyar kolbász és szalámi világhírét. Ide, ahonnan a makói hagymával és a szegedi paprikával meghódítottuk a világot. Ide, ahol ma, három határ találkozik, de a határ minden oldalán értik a magyar szót, éneklik a magyar népdalt, járják a magyar táncot. Ahol évszázadok óta békésen él egymás mellett magyar, oláh, sváb, rác, cigány és tót. Kik a múltban egymás mellett gyógyítgatták a világháborúkban szerzett fájó sebesüléseiket a Maros gyógyító iszapjában, vagy napjainkban hagymarakás közben szerzett reumájukat, a szinte mindenhol feltörő termálvizeinkben. Jöjjenek el hozzánk, Mi elvisszük Önöket Mezőhegyesre a Nóniusz bölcsőjéhez, Tótkomlósra a Rózsafürdőbe, a szlovák házba, Nagyszentmiklósra, Bartók Béla szülővárosába, Ős-Csanádon megnézhetik Szent Gellért a vértanú püspök szarkofágját, elvisszük önöket az Arad hegyaljai Ménes borvidék pincéibe. Barangoljuk be együtt ezt a dús, bőtermő gazdag vidéket. Ismerjék meg ezt a szorgalmas, dolgos, vendégszerető népet. Nézzék meg Makót, Páger Antal, Pulitzer József, Galamb József, Erdei Ferenc szülővárosát, azt a gimnáziumot ahol József Attila tanulta a magyar nyelvtant. Kóstolják meg a hagymapálinkát, majd utána egyenek meg egy kemencébe sült hagymás csülköt, ahogy mi szeretjük. Koccintsanak hozzá a tüzes Ménesi borral. Hazavárjuk Makóra, a hagyma fővárosába, az ország egyik legvirágosabb városába. Látogasson meg bennünket családjával, bartátaival a Csanádi Húsosfazék Fesztiválon és Kézműves Kirakodó Vásárban, melyen mindezeket átélheti." http://szentgellertborhaz.hu/kemence.html

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csülkös karfiolsaláta
Mártika és Feri 107 recept

"Nem mind csülök, ami fénylik. Csülök és libaételek egyik legnagyobb receptgyűjteménye. És egynéhány hagymarecept, mivel a hagyma kihagyhatatlan. Fogyasszák, készítsék sok szeretettel!" - ezekkel a szavakkal invitál mindenkit a makói Szent Gellért Borház - Dr. Mihály Zoltán és Fiai Termelő és Kereskedelmi Egyéni Cég.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!