r
Nosalty Logó

Csokoládé mousse torta Cilantro konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládé mousse torta Cilantro konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tortalaphoz

A csokoládés réteghez

A fehér csokis réteghez

Összesen 684 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tortalaphoz

A csokoládés réteghez

A fehér csokis réteghez

Összesen 8199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tortalaphoz

A csokoládés réteghez

A fehér csokis réteghez

Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 684 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    596.3 g
  • Telített zsírsav
    359 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6194.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1473 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1039 mg
  • Foszfor
    2593 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.7 g
  • Cukor
    545 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    649.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2982 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    320 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2921 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1172 micro
Összesen 8199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A csokoládés réteghez

A fehér csokis réteghez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. A tortalap készítése:
  2. A csokoládét addig olvasztjuk, míg 3/4 része folyós nem lesz, majd kevergetni kezdjük, míg a maradék is megolvad.
  3. A tojásfehérjéket elkezdjük felverni 2 ek cukorral, majd a sebesség növelésével fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot, sót, vanília esszenciát.
  4. A csokoládéval elkeverjük a vajat, majd a tojások sárgáját.
  5. A felvert fehérjének először csak a felét adjuk a csokoládéhoz, simára keverjük, majd hozzáadjuk a fehérje másik felét is, és egyenletesre összedolgozzuk.
  6. Tortaformába öntjük, előmelegített sütőben, "vízfürdőben" sütjük, ami azt jelenti, hogy a tortaforma alját 2 réteg alufóliával becsomagoljuk, hogy a víz ne szivárogahsson be, majd egy magasabb falú tepsibe helyezzük, s 2 ujjnyi vizet öntünk hozzá.
  7. Miután megsült, hagyjuk kihűlni, s egy órára a hűtőbe tesszük.
  8. A csokoládé réteg készítése:
  9. A felkockázott csokoládét egy tálba helyezzük, majd 1 dl tejszínt felforralunk, ráöntjük a csokira, s addig kavarjuk, míg az el nem olvad.
  10. A maradék tejszínt kemény habbá verjük
  11. A zselatint feloldjuk a vízben, felmelegítjük, s mikor egyenletes, folyós állagú, elkeverjük a csokival.
  12. Ehhez a felvert tejszínt ismét 2 részletben adjuk hozzá, egyenletesre összedolgozzuk.
  13. A fehér csokoládé réteg készítése:
  14. Megismételjük a csokoládé réteg lépéseit a fehér csokival.
  15. Legalább 5 órára hűtőbe tesszük a tálalás előtt. Mielőtt a tortaformát szétszedjük, a torta széle mentén egy kést körbefuttatunk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 27 perc
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 35940
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 05.

Ajánló

Vékony szeleteket vágjunk. Szeletelésnél minden vágás között megtisztítjuk a kést.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem születésnapjára készült.

Hozzávalók

A tortalaphoz

A csokoládés réteghez

A fehér csokis réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!