Csőben "rántott" csirkemell magvas bundában recept

hozzászólások (9)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A csikemellhez

A sütéshez

összesen: 663 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A csikemellhez

A sütéshez

összesen: 2642 kcal

energiatartalom / 100 g *

A csikemellhez

A sütéshez

összesen: 254 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pepper
Pepper v, 2012-07-22 17:54

Kedves Debmo!

Elkészítettem a húst, finom is lett, csak sajnos már sütés közben kezdett leperegni a bundája és amikor elkészült is kicsúszkált belőle. Visszatettem és finom volt így is, de nincs valami ötleted, hogy miért nem maradt rajta a bunda?

Válaszod köszönöm előre is!

debmo
Debmo / debmo p, 2012-08-17 09:12

Kedves Pepper!
Csak most vettem észre, hogy kérdést tettél fel, ezért elnézést kérek a késői válaszért. A panír két okból csúszhat le: nem megfelelő a panír állaga (ha túl híg, akkor lefolyik, ha túl sűrű, akkor sem tapad rá) A másik ok pedig az lehet, ha nedves a hús, érdemes a panírozás előtt szárazra törölni.
Mint írtam, érdemes a panírmasszát egy kicsit pihentetni felhasználás előtt, mert a liszt elég sok folyadékot vesz fel, ezért folyamatosan változik az állaga. Pihentetés után palacsintatészta sűrűségű masszát kell keverni belőle.
Remélem tudtam segíteni.

debmo
Debmo / debmo h, 2011-04-04 08:11

Még egy megjegyzés: ha kellően beolajozod a tepsit és nem forgatod meg idő előtt a húst, akkor szerintem működni fog a dolog.

debmo
Debmo / debmo h, 2011-04-04 08:06

Kedves Zsuzska!
Igazán nem tudom, hogy mi lehetett a probléma, mert nem írtad le pontosan. A panírt hagyni kell egy kicsit "duzzadni", hogy vegye fel a vizet. A panírozás nem úgy történik, mint a hagyományos panírnál, hanem megforgatod az elég sűrű panírban és máris teszed a tepsibe. Kicsit oda kell figyelni, de szerintem nem egy nagy ördöngösség. Az én tepsim amibe sütöm teflon. Lehet hogy ez is probléma lehetett. Egyébként meg nyugodtan próbáld meg a hagyományos paníros húst így megsütni, annak is működnie kell. Bár az egy kicsit megszárad, de kényelmesebb mint olajban sütögetni.
Remélem tudtam segíteni.

zsuzskabébi
zsuzskabébi p, 2011-04-01 14:55

Hát... a panír semmilyen se lett, szotyog le a húsról... nem tudom, mit csináltam rosszul.

663