r
Nosalty Logó

Csirketorta ahogy Illatok a konyhámból készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csirketorta ahogy Illatok a konyhámból készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1888 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1842.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    795 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 473 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212 g

Zsír

  • Összesen
    97.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7370 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1499 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    2217 mg
  • Nátrium
    3179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    963.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    952 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2943 micro
Összesen 1888 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    176 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, besózzuk, és állni hagyjuk.
  2. A csirkemelleket vékony szeletre felvágjuk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük.
  3. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, belereszelünk fokhagymát, megszórjuk sóval, bazsalikommal, cayenne borssal.
  4. Lemossuk a cukkinit és a padlizsánt, kicsit kinyomkodjuk a levét.
  5. A hőálló tálat (kisebbet) kiolajozunk, egy réteg húsra ráhelyezünk cukkiniket, sonka szeleteket, megszórjuk sajttal, és öntünk rá a tojáskeverékből.
  6. Következő húsrétegre jön a padlizsán, sonka szeletek, sajt és a fűszeres tojás.
  7. Még egy húsréteget teszünk, majd fóliával lefedjük, 60 percig megsütjük.
  8. Kivesszük, és levesszük a fóliát, paradicsomszeleteket teszünk rá, megszórjuk sajttal, és visszatesszük még a sütőbe, ameddig a sajt megolvad rajta.
  9. Utána hagyjuk meghűlni, majd kifordítjuk, és átfordítjuk.
  10. Tortaszeletként tálaljuk.
  11. Tehetünk bele akár szárított paradicsomot, fűszerezhetjük kedvünkre.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 487
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 50205
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazán tartalmas egytálétel. Nem igényel köretet, előkészületek után magára hagyva szépen megsül. Fantáziánkra van bízva, mivel rétegezzük. Én a hűtőmben fellelt alapanyagokra hagyatkoztam elsősorban...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek