r
Nosalty Logó

Csirkés karfiolsült

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csirkés karfiolsült
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1108 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 556 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3100.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 1108 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsákra szedjük, és megfőzzük sós vízben.
  2. A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, esetleg sültcsirke fűszersóval is ízesíthetjük.
  3. Serpenyőben vajon kisütjük.
  4. Közben a karfiol is elkészül, hozzáadjuk a csirkéhez, és kicsit még tovább pirítjuk, megszórjuk szerecsendióval. A tojásokat kikeverjük a tejföllel, 5 dkg sajttal, aprított medvehagymával, csipet sóval, borssal.
  5. Kivajazott tűzálló tálba belekanalazzuk a ragut, és ráöntjük a krémet.
  6. A tetejét megszórjuk bőven sajttal.
  7. Addig sütjü előmelegített sütőben, ameddig a sajt megpirul, és a tojásos krém megdermed.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1426
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 77533
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a karfiolsültet anyukám csinálta mindig, gyors egytálételnek vacsorákra vagy köretnek. Én most tovább gondoltam, és tettem hozzá csirkeragut, valamint medvehagymával fűszereztem. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek