r
Nosalty Logó

Csirkepörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csirkepörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 601 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2410 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 111 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    1698 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    12583 micro
  • Lut-zea
    1332 micro
Összesen 601 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.5 g

Zsír

  • Összesen
    201.3 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2279 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1112 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1286.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    748 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    518 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    792 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    6790 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    50331 micro
  • Lut-zea
    5329 micro
Összesen 2410 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    2323 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, és a szalonnát közepes lángon.
  2. Ha üveges a szalonna, rádobjuk a hagymát, majd három perc múlva a paprikát, és fedő alatt dinszteljük, amíg a hagyma szép üveges és aranysárga nem lesz.
  3. Ezután hozzáadjuk a húst, és erős lángon gyakori kevergetés mellett megpörköljük a combokat, kb. 5-7 perc alatt.
  4. Félrehúzuk a lábast a tűzről, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és átkeverjük alaposan.
  5. Visszatesszük a lábast a tűzre, felöntjük paradicsomlével, hozzáadjuk a paradicsomot is, valamint a többi fűszert és a fokhagymagerezdet, kivéve a petrezselyemzöldet.
  6. Lefedve lassú tűzön kb. 40-50 percig főzzük. A főzés közben természetesenidőnként óvatosan átkavarjuk az egészet. Az utolsó 10 percben fedő nélkül főzzük, hogy a szaft besűrűsödjön.
  7. A főzés utolsó perceiben hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.
  • Receptkönyvben: 470
  • Tegnapi nézettség: 63
  • 7 napos nézettség: 486
  • Össznézettség: 472877
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 01.

Ajánló

Ajánljuk galuskával, vagy főtt tésztával, esetleg adhatunk mellé egy kis tejfölt is, valamint savanyúságot. Érdemes kipróbálni ugyanezt bográcsban, szabad tűzön! Különösen jó ízt ad neki a házi pirospaprika, és a házilag készült paradicsomlé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk, ha feltesszük a kérdést a gyerkőcnek: "Na, mi legyen a kaja?" Ez biztos, hogy benne van az első háromban, előre borítékolhatjuk a választ...Ezért meglehetős rutinra tettünk szert ezen étel elkészítésében.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek