r
Nosalty Logó

Csípős csirkecombok fűszeres szilvamártással

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jucush
Csípős csirkecombok fűszeres szilvamártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csípős csirkecomb

Fűszeres szilvamártás

Összesen 599 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csípős csirkecomb

Fűszeres szilvamártás

Összesen 3601 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csípős csirkecomb

Fűszeres szilvamártás

Összesen 140 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 599 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    253.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2645.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1390 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1196.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1184 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 3601 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    362 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Csípős csirkecomb

Fűszeres szilvamártás

Elkészítés

Csípős csirkecomb

  1. A páchoz a mézet a paradicsommal, a fűszerekkel és a kétféle hagymával összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, és jól kikeverjük.
  2. A megtisztított csirkecombokat ezzel a "mázzal" jó alaposan bekenegetjük.
  3. 20-30 percig pihentetjük, majd 200 fokos sütőben fólia alatt megsütjük. Az utolsó 10-15 percben levesszük a fóliát (ha a sütőnk alkalmas rá, grillezési fokozatra kapcsolunk), hogy a mézes máz karemellizálódjon.

Fűszeres szilvamártás

  1. Amíg a csirke sül, egy serpenyőben megolvasztjuk a mézet, hozzáadjuk a friss vagy befőtt szilvát, összeforgatjuk.
  2. Amikor már forr, ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért, megszórjuk ízlés szerint fahéjjal.
  3. Ismét összeforraljuk, és felöntjük 1-1,5 dl száraz vörösborral.
  4. Kiforraljuk az alkoholtartalmát, és amennyiben hígnak érezzük a mártást, kevés vajjal besűríthető.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2756
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csípős csirkecombok fűszeres szilvamártással
Jucush 8 recept

Nagyon sok évvel ezelőtt olvastam ezt a receptet egy szakács újságban. Megtetszett az édes és a sós ízek kombinálása. Az újság már régen eltűnt, de minden évben, ahogy beáll az őszi, nyirkos időjárás, mindig elkészítem. Átmelegít a fokhagymás-gyömbéres-fahéjas íz. Az idén sokáig volt jó idő, most már csak házi szilvabefőttel tudtam elkészíteni. Így is kitűnő lett. Illik hozzá a krumplipüré, bár a fotón barna rizskörettel tálaltam.

Hozzávalók

Csípős csirkecomb

Fűszeres szilvamártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek