r
Nosalty Logó

Csipkés fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Csipkés fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1822 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 303 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4032.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1512 mg
  • Nátrium
    1515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 1822 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejbe beáztatjuk a zsemlét. A fokhagymát összezúzzuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
  2. A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, a tojásokkal, olajjal, a tejből kinyomkodott zsemlével és a kétféle hagymával. Ha lágynak találnánk, tegyünk bele kevéske zsemlemorzsát. Letakarva hűtőbe tesszük, amíg elkészül a makaróni.
  3. A makarónit forrásban lévő sós, olajos vízben megfőzzük. Szűrőtálba borítjuk, és hagyjuk teljesen lecsepegni.
  4. Egy méretes sütőpapírt meghintünk zsemlemorzsával, és erre téglalap alakban elterítjük a fasírtmasszát. Erre a "fasírtlapra" lerakosgatjuk egymás mellé a főtt makaróniszálakat. Ezután a sütőpapír segítségével feltekerjük a makarónival kirakott fasírtot. Olajozott tepsibe fektetjük, megkenjük olajjal, meghintjük zsemlemorzsával, majd itt-ott ismét olajat csepegtetünk rá. Alufóliával letakarjuk.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük. A sütés félidejében levesszük róla a fóliát, és szép pirosra sütjük. Amikor kész, kivesszük egy vágódeszkára. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Szeletekre vágjuk, és ízlésesen elhelyezzük a kínáló tálon. Petrezselyemzölddel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x50
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4430
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csipkés fasírt
Lizinka_ 590 recept

Vendégeket vártunk, és a hidegtálhoz készített fasírtot makaróni tésztával variáltam. Azonkívül, hogy ízletes, különleges formájával nagyon szépen mutatott a vendégváró asztalon. Franciasalátával és majonézes tojássalátával kínáltam, barátaink legnagyobb örömére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek