r
Nosalty Logó

Burgonyás-kolbászos pogácsa maradék krumplipüréből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Burgonyás-kolbászos pogácsa maradék krumplipüréből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4842 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1245.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    270.6 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12453.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    9496 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1856 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1819 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 4842 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 286 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejhez keverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. Egy nagy tálban a lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáöntjük az élesztős tejet, a tejfölt, a tojássárgákat, valamint a vajat. Lágy tésztává gyúrjuk, majd konyharuhával lefedjük, és egy órát kelesztjük.
  3. Ha már szépen megkelt a tészta, belisztezett felületen, egy-két gyors mozdulattal átgyúrjuk. Négyzet alakúra kinyújtjuk, és megkenjük a maradék krumplipürénkkel, majd megszórjuk apróra felvágott kolbásszal.
  4. A tészta alsó, majd felső harmadát középre hajtjuk. Belisztezzük, hosszanti irányban nyújtunk rajta egy keveset, majd jobbról és balról is középre hajtjuk a széleit (így gyakorlatilag kilencedbe hajtva a tésztát).
  5. Letakarva 15 percet pihentetjük, majd még kétszer megismételjük a nyújtás-hajtogatás-pihentetés hármasát.
  6. Negyedszerre is kinyújtjuk a tésztát. A tetejét egy éles késsel beirdaljuk, majd kiszaggatjuk a pogácsákat.
  7. A pogácsák tetejét bekenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 200°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
  8. Azonnal fogyaszthatjuk, hiszen minden pogácsa melegen a legjobb. Ha pedig valami csoda folytán maradna belőle, pár napot eláll, csak fedjük le.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 43361
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ellenállhatatlanul puha és isteni finom hajtogatott pogácsa sok kolbásszal, ami ráadásul tökéletes felhasználási módja a maradék krumplipürének. Próbáljátok ki, akár rögtön dupla adaggal, mert az első garantáltan azonnal el fog fogyni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?