r
Nosalty Logó

Burgonyás kenyérlángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Burgonyás kenyérlángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1180 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4720 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2065.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    1335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 1180 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    257.9 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8262.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    960 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    5340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    502 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 4720 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 1 dl langyos vízben elkevertjük az élesztőt a csipet cukorral, hagyjuk 10 percet állni.
  2. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd mikor az élesztő habos lett, hozzáadjuk, és simára dagasztjuk a tésztát.
  3. 1 órát kelni hagyjuk, ezután egyben is süthetjük, csak úgy kézzel belenyújtjuk egy nagy meglisztezett tepsibe, majd rátesszük a feltétet, és a legmagasabb hőfokon sütjük. (A legfinomabb persze kemencében lenne, de ennek híján sütőben készült nekem.)
  4. A tejfölt, sót, a fokhagymát és az olajat elkeverjük, a tészta tetejére kenjük, megszórjuk a többi hozzávalóval, és a sütő legmagasabb hőfokán megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 351
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 89
  • Össznézettség: 121704
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pompos, langalló, vakarék, bodag, bukti, kemencés lángos... De hívják töki pomposnak, a Tök településen készített pompost, és emlegetik "Krisztus kenyere" néven is, a néphit szerint azért, mert Krisztus idejében még ilyen kis kenyereket sütöttek az asszonyok. Aztán hívhatjuk bárhogy, ez a kenyérféle mindenképpen finom, nem véletlen kapható már manapság sok helyen, de az otthoninak még sincs párja! Remek vacsora, mert gyorsan elkészül, laktató és elronthatatlan. Eredetileg is a gyors éhségcsillapítás érdekében készült, mikor kenyeret sütöttek, a nyers tésztából kis darabot vágtak, s ebből sütötték ezt a kenyérfélét. Megpakolták tejföllel, szalonnával, lilahagymával, zsírral, lekvárral vagy éppen, amit a kamrában találtak, és míg a kenyér sült, ezt falatozták. Úgy gondolom, eredeti funkciója, miszerint gyors éhségcsillapító, megmaradt. :)  

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Új séf váltja Széll Tamást a Lidl Konyhában

Lezárult egy meghatározó korszak a Lidl Konyhában, mivel 10 év után a Michelin Young Chef díjas Mizsei Jani, a MÁK séfje váltja Széll Tamás, Michelin-csillagos séfet. Ezenfelül pedig komoly változások mentek végbe a vállalat nagyköveti csapatában is.

Nosalty

További cikkek