r
Nosalty Logó

Borsos-mustáros ragu tejfölösen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kné Edina
Borsos-mustáros ragu tejfölösen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 770 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 770 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát elkezdjük pirítani, majd hozzáadunk 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és egy csipet sót.
  2. Ha a hagyma már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a csíkokra vagy kockára vágott húst, és lepirítjuk. (Természetesen csirkehúsból is el lehet készíteni.)
  3. Amikor a hús megpirult, hozzáadjuk a borsot, a babérlevelet, a mustárt, valamint 2 gerezd fokhagymát fokhagymanyomóval, vagy reszelőn belereszelünk, és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi a húst. (A borsot ki mennyire szereti, ízlés szerint, de azért egy csipetnél többet adjunk hozzá, mivel ennek az ételnek ez adja az egyik fő ízét.)
  4. Amíg a hús meg nem fő, a vizet apránként pótoljuk. Ne adjunk hozzá egyszerre sok vizet, mert akkor nem lesz jó a zaftja.
  5. Ha a hús megfőtt, a tejfölt egy kis tálkába/bögrébe tesszük, és a ragu levéből adagolunk hozzá, elkeverjük, majd beleöntjük a raguba. Még kb. 5 percig hagyjuk főni, ha nem elég sűrű a zaftja, kb. 1 teáskanál liszttel tovább sűríthetjük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9261
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kné Edina 4 recept

Anyukám találta ki a receptet.  Bár évekkel később láttuk, amikor a tévében elkészítették, nekem akkor is anyukám receptje marad. :) Én durum tésztával készítettem el, de szerintem rizzsel is biztosan jó, aki nem szeretné tésztával enni. :) Jó étvágyat hozzá! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!