r
Nosalty Logó

Bombay eggs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Bombay eggs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    699 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    3739 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    4991 micro
Összesen 572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5218.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    819 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    2081 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    1358.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1520 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    424 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    982 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2796 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    14954 micro
  • β-crypt
    998 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    19963 micro
Összesen 2292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    1005 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a fűszereket, és pirítsuk egy-két percig. Adjuk hozzá az apróra vágott chilit, és reszeljük bele a fokhagymát, majd pirítsuk tovább néhány percig.
  2. Tegyük bele a vékonyra szeletelt vöröshagymát, és pirítsuk meg. Ha a hagyma már szép színt kapott, akkor adjuk hozzá a csíkokra vágott paprikát is, és pároljuk addig, amíg kissé össze nem esik.
  3. Tegyük bele a megmosott és megtisztított spenótot, majd fedő alatt pároljuk 3-4 percig. Amikor a spenót összeesett, vegyük le a fedőt, és addig főzzük, amíg a leve el nem párolog.
  4. Ekkor adjuk hozzá a paradicsomot és a csicseriborsót, majd ízlés szerint sózzuk meg.
  5. 10 perc alatt rotyogtassuk össze az egészet, majd csináljunk három mélyedést a mártásban. A mélyedésekbe üssünk bele 1-1 tojást, és fedjük le, majd alacsony lángon főzzük 6-7 percig, amíg a tojások elkészülnek.
  6. Aprított újhagymával, korianderrel, joghurttal és naanal tálaljuk!
  • Receptkönyvben: 895
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 1876
  • Össznézettség: 105348
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ahogy a tavasz, úgy ez a recept is egy valódi átmenet, több érdelemben is. Tele van friss ízzel, de ezzel együtt rengeteg aromás fűszerrel. Az alapja a “Közel-Kelet lecsója”, a shakshuka, mindez kiegészítve egy csipet Indiával: csicseriborsó, garam masala, naan.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?