r
Nosalty Logó

Bólyi túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
korsócska
Bólyi túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 597 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3573 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 597 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.5 g

Zsír

  • Összesen
    131.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8292.1 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1660 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    2685 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 3573 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.9 g
  • Cink
    91 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet és a porcukrot összekeverjük a sütőporral.
  2. Egy közepes méretű tepsit 5 dkg vajjal megkenünk.
  3. Rászórjuk a liszt-cukor keverék felét.
  4. A túrót rámorzsoljuk. Használhatunk krumplinyomót is.
  5. Rászórjuk a vanillincukrot, mazsolát (citromhéjat stb.).
  6. Megpróbáljuk elsimítani a felületet, és rászórjuk a maradék száraz keveréket.
  7. Rádaraboljuk a vajat.
  8. A tojás felverjük a tejjel, és ráöntjük a tepsiben lévő anyagokra.
  9. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon, 10 percig, majd 150 fokon sütjük addig, amíg barna foltok jelennek meg a süteményen.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 140
  • Össznézettség: 78557
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
korsócska 12 recept

Megszórhatjuk reszelt citromhéjjal vagy narancshéjjal is. Langyosan a legfinomabb. Szinte hihetetlen, de összeáll süteménnyé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!