Birsalmás morzsás süti recept

hozzászólások (19)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A töltelékhez

  • 450 g birs (alma)156 kcal
  • 8 g vaj54 kcal
  • 45 g méz137 kcal

A tetejére

összesen: 1538 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A tésztához

A töltelékhez

  • 1800 g birs (alma)626 kcal
  • 30 g vaj215 kcal
  • 180 g méz547 kcal

A tetejére

összesen: 6148 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A töltelékhez

  • 56.1 g birs (alma)19 kcal
  • 0.9 g vaj7 kcal
  • 5.6 g méz17 kcal

A tetejére

összesen: 190 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

VKOVACS
VKOVACS sze, 2013-11-06 15:56

Kedves Fahéj! Megsütöttük, nagyon finom és különleges süti. Nem is tudtam hogy a birsalma ennyire finom tud lenni :-)) Köszönjük a receptet: Viki

Fahéj
Fahéj / Fahéj sze, 2013-11-06 18:09

Örülök, hogy ízlett! Bizony, a birsalma nagyon finom tud lenni. Én levesbe is imádom.
További jó sütés-főzést! Üdv: Fahéj

zsuska
zsuska v, 2013-10-27 08:25

Nos kipróbáltam a birsalma sajttal úgy ahogy írtad átforgatva vajon egy kis mézzel. Az íze az nem is volt rossz, de mégis azt hiszem, hogy hiányzott belőle a nyers gyümölcs szaftossága, így elég szárazra sikeredet. :( Viszont az alap tésztája meglepően fincsi volt és a morzsás tető is izgalmas, így aztán arra gondoltam, hogy ha szert teszek egyszer birsalmára nyers állapotában akkor nem leszek rest és kipróbálom.. :) De még lehet, h sima alma töltelékkel is megkockáztatom.. :) További szép napot!

Fahéj
Fahéj / Fahéj v, 2013-10-27 08:37

Ez egy jó ötlet! Szerintem működne almával is.
kellemes vasárnapot! Fahéj

zsuska
zsuska cs, 2013-10-03 09:26

Kedves Fahéj!
Az én fantáziámat is elégé megmozgatta a recept, és a megvalósításában csak egy dolog fog vissza és pedig az, h már kész birsalma sajtból ezt elő lehetne vezetni?? Ugyanis abból kilónyi áll a hűtőmben és csak tologatjuk.. Ha igen akkor mivel varázsoljak az állagán? Vagy csak darabolgatva dobjam rá? Valahogy el kéne képzelnem, h milyen a birsalma a 20 perces főzés után...:) Tudnál nekem ebben valami jó ötlettel segíteni? Köszönöm és tovább szép napot!! :) Zsuzsi

Fahéj
Fahéj / Fahéj p, 2013-10-04 15:10

Kedves Zsuzsi!
A birsalma azalatt a 20 perc alatt teljesen megpuhul, de nem esik szét. Ha túl szottyossá főne, az szerintem nem jó, gusztább, ha maradnak benne azért darabok. Szerintem egy próbát megér a birsalmajattal is. Attól függ, milyen kemény, de én feldarabolnám akkorákra, mintha nyers birsalmát szeletelnék, és beletenném a felhevített vaj+méz keverékébe, de nem párolnám, csak finoman átforgatnám, hogy mindenütt mézes legyen és jól átmelegedjen. Így a lényeg ugyanaz maradna.
Szép hétvégét! Fahéj

fincs
fincs sze, 2013-10-02 17:13

Húúúú de jól hangzik...a szekrény tetjén pihen egykét birs.....sajtnak szántam, de ezt ki kell,hogy próbáljam :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj szo, 2012-10-13 19:43

Nagyon szívesen. Én pont holnap sütök ilyet, és nagyon várom már, mert fincsi lesz. :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva h, 2012-09-24 10:10

Fahéj!

Ez annyira csodás ötlet, sütinek!! :-O
Köszönöm az ötletet, -anyumék a héten hozzák haza a birsalmákat, és kapok belőle, tutira, hogy el fogom készíteni, ezek szerint nem csak befőttet csinálok! :-O
Köszönöm és szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj h, 2012-09-24 11:52

Szia!
Nagyon finom süti lesz belőle, érdemes kipróbálni. Nálunk is először vonakodott a család, de aztán nem győztem szeletelni... :)
Minden jót! Fahéj

1538