r
Nosalty Logó

Bélszínszeletek articsókás rókagombával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Barny
Bélszínszeletek articsókás rókagombával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 692 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6931 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 145 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    460 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 692 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    531 g

Zsír

  • Összesen
    435.3 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13493.5 g
  • Cink
    92 mg
  • Szelén
    614 mg
  • Kálcium
    2416 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    855 mg
  • Foszfor
    6193 mg
  • Nátrium
    3269 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    3165.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2522 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    481 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    158 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    2230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    12706 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 6931 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    97 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először készítsük el a gratinírozott burgonyát.Vegyünk elő hozzá egy tepsit, késsel vagy valamilyen szeletelő lehetőséggel szeleteljük a kétfajta burgonyát kb. 2 mm szeletekre. Tegyük a tepsibe, öntsünk rá kevés olajat, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsük, öntsük rá a teszínt. Forgassuk át, éstenyérrel nyomkodjuk a tepsi aljára.Tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal, és tegyük be 160°-os sütő alsó felébe, és kb. 40 percig süssük aranybarnára.
  2. Miközben sül a burgonyánk, hártyázzuk le a bélszínt sóval, borssal, fűszerezzük be minden oldalát. Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat, dobjunk bele 1-2 szál rozmaringot és kés lapjával összezúzott fokhagymát. Majd helyezzük bele a fűszerezett húst. A fűszerezett hús minden oldalát süssük kérgesre, majd egy másik tepsiben helyezzük a sütőnk felső részébe. Sütőtől függően kb. 25-30 percig süssük. Közben maghőmérővel ellenőrizzük (kb. 48-52 fok belső hőmérséklet), vagy 25 perc után vágjuk meg a közepét, és ellenőrizzük, hogy a hús belseje szép rózsaszínre sült-e, ha szükséges, süssük még egy pár percet.
  3. A húshoz használt serpenyőből vegyük ki a rozmaringot és a fokhagymát, tegyük bele a vajat, kevés olajat és az apró kockára vágott császárszalonnát. Pirítsuk le kockára vágott hagymával és az egy ek paradicsompürével. Adjuk hozzá a rókagombát és a negyedekre vágott articsókát. További pirítás után fűszerezzük, és öntsük fel a vörösborral, és szükség esetén vízbe áztatott burgonyakeményítővel sűrítsük.
  4. Tálaláskor helyezzük a tányér közepére a rókagombás articsókát, helyezzünk a tetejére 2 szelet1,5 cm vastagságú bélszínszeletet, locsoljuk körbe a vörösboros lével, és adjuk hozzá a gratinírozott burgonyát köretnek. Friss zöldfűszerekkel díszítsük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5943
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ehhez a recepthez nem csak bélszínt használhatunk, használhatunk helyette sertésszüzet, sertéskarajt, pulykát, stb. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek